15 ideeën voor goedkope schoencadeaus

1289291_99716543Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje…. De schoen zetten is een ontzettend leuke traditie, vinden wij! Echter is het ook een traditie die flink wat geld kan kosten. En als je goedkope spullen koopt bij winkels zoals de Action, dan loop je weer het risico dat de spullen zijn geproduceerd met hulp van praktijken waar onze kindervriend niet achter kan staan.  Daarom hebben wij 15 ideeën op een rijtje gezet waarmee je de kosten kunt beperken.

Schoen zetten beperken

De beste manier om de kosten te drukken is natuurlijk door ervoor te zorgen dat je kinderen niet te vaak hun schoen zetten. Elke dag schoen zetten is echt niet nodig. Een of twee keer per week is voor (jonge) kinderen al genoeg spanning en sensatie. Bovendien heeft Sinterklaas natuurlijk ook helemaal geen tijd om iedere dag alle schoentjes van de Nederlandse kinderen te vullen! 😉

Deze blog is trouwens geïnspireerd door de reacties die ik heb ontvangen op mijn persoonlijke blog. Hier werden zoveel goede tips op gegeven dat ik heb besloten om deze tips te bundelen in deze blogpost.

Nuttige dingen

Ieder kind heeft wel eens nieuwe spullen nodig! Door te kiezen voor dingen met een favoriete tekenfilmfiguurtje van je kind erop, hou je het nuttig, maar tegelijk óók leuk!

 1. Sokken
 2. Ondergoed
 3. Een pyjama
 4. Een tandenborstel

Iets lekkers

Samen iets lekkers bakken is superleuk voor kleine kinderen! Sinterklaas kan dan ingrediënten in de schoen stoppen en er een briefje bijstoppen. Bijvoorbeeld dat de pieten geen tijd hadden om de pepernootjes te bakken, dus dat je dat zelf mag doen.

 1. Recept voor pepernoten
 2. Recept voor kruidnoten

Natuurlijk kun je ook kant en klaar snoepgoed kopen:

 1. Een kleine chocoladeletter
 2. Een handje vol sinterklaasschuimpjes
 3. Een figuurtje van marsepein

Knutselmateriaal

Knutselmateriaal is ook altijd erg leuk om te geven. Sommig knutselmateriaal, zoals potloden, kan jarenlang meegaan. Het is niet goedkoop in de aanschaf, maar doordat kinderen er zo lang mee kunnen spelen is het een erg duurzaam cadeau. Andere dingen kun je juist eenmalig gebruiken en daarna kan het ook het huis weer uit (heel fijn voor de minimalisten die hier meelezen!)

 1. Knutselpapier
 2. Potloden
 3. Glitterstiften

Activiteiten

Sinterklaas kan natuurlijk ook leuke activiteiten weggeven! Op die manier kun je dingen die je misschien toch al wilde doen weggeven als een sinterklaascadeautje.

 1. Een keer zwemmen
 2. Naar de kinderboerderij
 3. Je kind laten uitkiezen wat hij wil eten

 

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk op het gebied van goedkope schoencadeautjes. Heb je zelf nog leuke tips? ik hoor ze graag in de reacties of natuurlijk op Facebook!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “15 ideeën voor goedkope schoencadeaus

 1. Hier is nog een idee ontsproten…
  We hebben voor zoveel speelgoed in huis. Er ligt nu o.a. speelgoed opgeslagen wat voor de oudste (5) niet meer leuk is, en inmiddels wel voor de jongste (1 en een beetje).
  Maar hoe ga je dat doen? Beetje raar om gewoon het speelgoed van de oudste opnieuw in te pakken, aangezien hij nog gelooft…

  Maar hij krijgt vanavond een brief van Sinterklaas of hij hulppiet wil worden. Mag hij cadeautjes voor de jongste uitzoeken, inpakken. Dingen die hij niet meer leuk vindt, en voor haar super leuk zijn. Uiteraard kun je als ouders een beetje sturen.

  Niet dat de jongste geen nieuw speelgoed verdient ofzo. Maar het is zo onnodig, we hebben zoveel leuk spul voor haar liggen (ook 2e hands gekocht overigens). En waarschijnlijk krijgt ze ook nog wel wat nieuws van Sint. Maar dit beperkt iig de berg speelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge