3 acties om het nieuwe jaar lekker goedkoop te beginnen!

317887_3761In 2015 beginnen veel mensen weer met frisse moed aan hun goede voornemens. Stoppen met roken, afvallen, en in het geval van veel lezers hier: de buikriem wat strakker aanhalen met als doel wat geld te besparen. Met deze 3 acties begin je het jaar direct lekker goedkoop!

Actie 1: je voorraad gebruiken

Januari is de perfecte maand om van je overtollige voorraad af te komen! In december halen mensen vaak veel te veel boodschappen in huis. Daarnaast krijgen sommige mensen ook nog eens een kerstpakket met allerlei levensmiddelen erin. Dit kan leiden tot een uitpuilende voorraadkast. Om te besparen is het leuk om jezelf uit te dagen om te koken met de producten die je al in de voorraadkast hebt staan. Op deze manier voorkom je dat je producten moet weggooien omdat ze over de houdbaarheidsdatum zijn gegaan. Tegelijkertijd bespaar je geld op de boodschappen.

Ook op het gebied van verzorgingsproducten kun je proberen om je voorraad wat meer te gebruiken.

Actie 2: je contracten onder de loep nemen

Het begin van het nieuwe jaar kan een goede reminder zijn om al je contracten eens onder de loep te nemen. Misschien zijn er nog vaste lasten die goedkoper kunnen door over te stappen naar een ander bedrijf. Denk hierbij aan zaken als verzekeringen, energiecontracten en internet. Is het nog niet mogelijk om over te stappen omdat je aan een contract vastzit, dan kun je in elk geval alvast een reminder in je agenda zetten wanneer het wél kan.

Vind je het eng om over te stappen? Zo word je een professionele overstapper…  😉

Actie 3: beginnen met een maandelijkse geld check up

Een poos geleden schreven we al eens over de maandelijkse geld check up. Door maandelijks te bekijken hoe het met de financiën gaat en doelen te stellen voor de komende maand zorg je ervoor dat je steeds weer gefocust blijft op je doelen. Bovendien zul je steeds meer overzicht krijgen in de financiën en dit helpt weer bij het besparen.

Januari is het perfect moment om een start te maken met de maandelijkse geld check up.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “3 acties om het nieuwe jaar lekker goedkoop te beginnen!

  1. En bij 1: in de donkere januari maand aan je beweging komen door al je voorraad door te lopen ( en gelijk die kastjes uit te soppen?) en alle oude zaken er uit te halen. En te verwerken in t menu natuurlijk.
    Dan weet je zeker dat je al je voorraad hebt weggewerkt.
    En wie weet welke nieuw e recept en en combinaties t nieuwe jaar brengt met deze actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge