3 redenen om nu alvast na te denken over Sinterklaas!

sintEen artikel over Sinterklaas in Augustus? Is dat niet een beetje overdreven? Wij vinden van niet! Augustus is het perfecte moment om alvast even stil te staan bij December. Zodat je straks geen krater in je budget hebt tijdens de feestmaand. We hebben 3 redenen voor je op een rijtje gezet waarom het goed is om nu alvast na te denken over de laatste maand van het jaar!

Hij komt, hij komt!

Voor je het weet is het weer December. De laatste maanden van het jaar gaan altijd enorm snel en dus is het een goed idee om er nu alvast even bij stil te staan en te beginnen met de voorbereidingen. Op die manier kun je veel geld besparen en hoef je straks het nieuwe jaar niet met een saldo in het rood te beginnen. Ik heb een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het goed is om nu al te beginnen:

1. Je kunt nu al beginnen met sparen!

Als je nu al bepaalt wat je voor iedereen wilt kopen en dat bedrag deelt door het aantal maanden of weken tot December, dan weet je direct hoeveel geld je daarvoor moet sparen. Op die manier hoeft het niet allemaal van het december-budget af en kun je de kosten dus verdelen over meerdere maanden. Hoe lang het nog duurt tot begin December zie je hieronder:

Mijnticker.com Tickers

2. Je kunt nu al op zoek naar leuke deals!

De kans dat de artikelen die je wilt kopen tussen nu en December nog een keer ergens goedkoper worden aangeboden is groter als je de deals nu al in de gaten gaat houden. Zo kun je goedkoper cadeautjes scoren dan wanneer je 2 weken van tevoren begint met shoppen.

3. Je kunt creatief zijn en zelf cadeautjes maken

Nu heb je nog de tijd om zelf cadeautjes te maken. Dit is goedkoper en vaak ook een stuk leuker. Een vriendin van mij pimpte bijvoorbeeld een tweedehands Ikea speelgoedkeukentje helemaal op en maakte er een geweldig keukentje van met lichtjes in de oven en tegeltjes. Supertof! Maar dat gaat niet lukken als je wacht tot 2 weken voor het zo ver is!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “3 redenen om nu alvast na te denken over Sinterklaas!

  1. Met drie kinder verjaardagen, Sinterklaas, kerst oud en nieuw… Begin ik al in januari cadeautjes scoren en elke maand per kind 5,- apart voor de verjaardag. Anders red je het niet met een krap budget in de maand 😉

  2. Jaren geleden dronk ik een keer limoncello op een terrasje. De vriendin met wie ik dat deed, vertelde dat ze het zelf had gemaakt en als kerstcadeautje had gegeven aan familie en vrienden. “Als je nu begint, kun je het dit jaar ook doen!” eindigde ze haar verhaal enthousiast. Ik heb het inderdaad gedaan toen, en het was heerlijk! Dus dit is inderdaad een mooi moment om aan Sinterklaas (danwel kerst) te denken. 🙂
    Sjoukje – meergeldminderstress.nl plaatste onlangs… Wat kost ons leven per dag?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge