5 goedkope beauty-producten die je in de keuken kunt vinden

a-beautiful-flower-1370945Een lekker haarmaskertje, scrubben…. Soms heb je het gewoon even nodig om jezelf hiermee te verwennen! Maar helaas zijn al die beauty-producten wel erg duur! Gelukkig kun je ook zelf aan de slag met goedkope producten die je vaak wel in huis hebt. Ik heb er 5 voor je op een rijtje gezet!

Een keertje wat extra tijd in de badkamer besteden om jezelf te verwennen met een scrub-beurt, een haarmaskertje of andere beauty-producten is heerlijk, maar soms kom ik er tijd voor tekort. Zo blijven die producten vaak veel te lang liggen en kan ik een halve verpakking weggooien. Ik vind dat zonde! Daarom maak ik sommige beauty-producten het liefst zelf:

  • Het is goedkoper
  • Je kunt precies zoveel maken als je nodig hebt, dus geen verspilling
  • Je kunt het maken met producten die je vaak toch al in huis hebt

Scrub gemaakt van koffiedik

Met koffiedik kun je een prima scrub maken! Je neemt hiervoor wat koffiedik en vermengt dit met wat douchegel. Hiermee kun je dan je lichaam scrubben. Omdat koffiedik een korrelige structuur heeft zorgt het ervoor dat de dode huidcellen worden verwijdert.

Overigens is het niet persé nodig om het koffiedik te vermengen met douchegel, maar vanwege de geur vind ik het zelf wel aan te raden 😉

Herstellende honing

Honing werkt ontstekingsremmend en herstellend. Een perfect middeltje voor de onzuivere huid, dus. Je kunt honing direct aanbrengen op puistjes of littekens. Daarnaast zorgt honing ook voor een gehydrateerde huid. Een echte aanrader , dus.

Banaan met yoghurt als masker

Last van rode vlekjes of plekjes op je huid? Een masker gemaakt van een rijpe, geprakte banaan, gecombineerd met enkele eetlepels yoghurt, helpt hier heel goed tegen. Dit mengsel smeer je op de huid en laat je ongeveer 10 minuten intrekken voor een zacht huidje. 🙂

Je haar wassen met ei

Wist je dat je met een ei je haar kunt wassen? Je klopt het ei op en wast daarna je haar ermee. Vervolgens spoel je het uit met lauwwarm water. Niet te heet, want anders kan het ei gaan stollen en dat wil je natuurlijk niet! Omdat ei proteïne bevat zorgt het ervoor dat je haar mooi gaat glanzen, omdat het goed gevoed is.

Kokosolie: allround wondermiddeltje

Niet iedereen heeft dit in huis, maar kokosolie is echt een ideaal middeltje dat je voor veel dingen kunt gebruiken. Van handcreme tot bodylotion tot gezichtscreme. Daarnaast is het ook fijn om te gebruiken in geval van eczeem. Sommige mensen met eczeem hebben hier ontzettend veel baat bij.

 

Welke producten uit de keuken gebruiken jullie als beauty-producten?

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “5 goedkope beauty-producten die je in de keuken kunt vinden

  1. Een beetje olie, slaolie of olijfolie maakt niet uit en een schepje kristalsuiker of rietsuiker in en om je handen wrijven en even in laten trekken. Heerlijke zachte poezelige handen voor een habbekrats!

  2. Kamille(thee) werkt kalmerend en licht ontstekingsremmend bij bijvoorbeeld verkoudheid, roos, puistjes, rode huid etc. Los verkrijgbaar bij drogist en goedkoop. Insmeren met een klein beetje olijfolie kan helpen bij een droge (hoofd)huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge