5 redenen om een basisvoorraad aan te houden

marktplaatsEen goede basisvoorraad is één van de eerste dingen die wij aanraden als je wilt besparen op de boodschappen. In dit artikel vind je 5 goede redenen waarom het belangrijk is om deze basisvoorraad aan te houden. 

Wat is een basisvoorraad?

Een basisvoorraad is een voorraad houdbare boodschappen waar je een flink aantal gerechten mee kunt klaarmaken. Je kunt denken aan producten zoals kruiden en specerijen, tomatenpuree, rijst, bonen enz. Door een goede basisvoorraad valt er een hoop geld te besparen. Hier kun je lezen waarom….

1. Minder vaak naar de supermarkt

Wanneer je een goede, volledige voorraad hebt hoef je minder vaak naar de supermarkt. En hoe minder vaak je naar de supermarkt gaat, hoe minder vaak je in de verleiding komt om onnodige impulsaankopen te doen. Hierdoor kun je een hoop geld besparen.

2. Je bespaart tijd én energie

Doordat je minder vaak naar de supermarkt hoeft bespaar je tijd en energie. Daarnaast hoef je ook minder vaak naar de supermarkt te rijden. Wanneer je boodschappen doet met de auto bespaart dit ook nog eens brandstof! (Al is boodschappen doen op de fiets natuurlijk nog veel goedkoper!)

3. Minder snel afhaalmaaltijden kopen

Als je wat later thuis bent dan gepland en nog boodschappen moet doen, dan is het verleidelijk om een afhaalmaaltijd te halen of even bij de snackbar langs te gaan. Maar als je een basisvoorraad hebt kun je net zo goed even in de kast kijken en snel zelf iets in elkaar zetten. Als je dan ook nog van tevoren pakketjes gesneden groentes hebt klaargemaakt heb je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel staan. En daarnaast heb je jezelf de dure kosten voor een afhaalmaaltijd bespaart!

4. Geen stress als je onverwachts visite krijgt

Onverwachtse visite kan je flink op kosten jagen als je niet goed voorbereid bent. Met een basisvoorraad heb je hier geen last van. Je hebt dan altijd voldoende koffie, thee, limonade en ingrediënten voor koekjes in huis. Op die manier hoef je geen paniek-aankopen te doen in de avondwinkel als je schoonmoeder opeens op de stoep staat!

5. Een stukje veiligheid in geval van calamiteiten

Er zijn veel redenen te bedenken waardoor je geen boodschappen kunt doen. Ziekte, plotseling geldtekort of de Apocalyps. 😉 Op zulke momenten zul je blij zijn dat je een basisvoorraad hebt, zodat je in elk geval één zorg minder hebt!

 

Maak jij al gebruik van een basisvoorraad? En welk product is volgens jou onmisbaar in een goede voorraadkast? 

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “5 redenen om een basisvoorraad aan te houden

 1. Eens per maand laat ik de meeste boodschappen thuisbezorgen door A. Heijn. Hierdoor kom ik minder in de winkels en neem ook minder mee. Het is superhandig want van de week had ik niet zo’n zin om te koken en binnen no-time stond er toch een gezonde maaltijd op tafel, gewoon uit voorraad.

  En het bespaart geld, want normaal zou ik op dit moment al krap zitten financieel, maar nu heb ik nog voldoende geld om de noodzakelijk dingen te halen. En komende week wordt het inkomen weer gestort.
  Ingrid plaatste onlangs… Hoofd vol wattenMy Profile

 2. Ja, ik heb een voorraadkast. Een hele mooie en goedgevulde vind ik zelf die ik altijd in ere houd. Zodra er iets uit gehaald wordt, wordt dit op het boodschappenbriefje voor de komende week geschreven. Elke vrijdag haal ik de boodschappen en worden de spullen die op zijn weer teruggezet. Ik grijp (haast) nooit mis. Op mijn blog enkele weken geleden staat een foto. Eigenlijk alles wat houdbaar is, staat erin.

 3. Ik heb geen basis voorraad, maar wel veel op voorraad.
  Wat is essentieel voor een basis voorraad? Eens kijken hoever ik kom met mijn voorraad en wat er nog bij moet.
  Gr. Imre

 4. Onmisbaar in ons huishouden zijn: meel, suiker, koffie, thee, limonade, huidbare melk, pasta, soep, jus, aardappels, fruit, zakjes fruit.;.. eeeeeeeeeeeeuum..

 5. Ik heb juist bewust geen voorraad! De winkels zitten zo dichtbij dat het geen moeite is om even daar langs te gaan. Het is ook weer een extra loopje die ik als prettig ervaar. Daarentegen heb ik wel altijd wat zelf gemaakt maaltijden in de vriezer liggen. Dus heb ik echt geen zin om te koken of als er die apocalypse komt ;), heb ik altijd wel iets in huis.
  Marieke plaatste onlangs… Eerste aflossing van studieschuld gemaakt!My Profile

 6. Ik doe ook niet aan voorraden. Ik koop alleen wat ik nodig heb van mijn lijstje dus kom niet in de verleiding. Natuurlijk heb ik wel altijd wat basisdingen in huis maar geen goedgevulde kast. Ik laat de opslag wel bij de winkel die mijn diepvriespullen ook op hun kosten ingevroren laat. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge