6 hobby’s waar je geld mee kunt besparen

paardenbloemKun je geld besparen terwijl je een hobby uitoefent? Jazeker! Er zijn verschillende hobby’s waarmee je (op termijn) geld uit kunt sparen. Positief Besparen zet 6 van zulke hobby’s voor je op een rijtje.

Dure hobby’s

Een hobby kan ontzettend duur uitpakken. Zo is het sparen van beeldjes van Disney een prijzige hobby, waar je duizenden euro’s aan uit kan geven zonder dat het echt iets oplevert. Daarentegen zijn er ook een aantal hobby’s en hobby-cursussen die je op termijn geld kunnen gaan besparen of zelfs geld kunnen opleveren. Hieronder vindt je 6 van dit soort hobby’s.

1. Een cursus haren knippen volgen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alle mannen in huis met de tondeuse een kort koppie te geven, maar je kunt er ook voor kiezen om een cursus tot thuiskapper te volgen. Zo kun je voortaan het hele gezin zélf knippen en bespaar je voor de rest van je leven de kapperskosten uit!

2. Naaien

Als je kunt naaien hoef je minder vaak nieuwe kleding te kopen. Een gat in een broek of een afgevallen knoop maak je dan gewoon weer heel. Op deze manier kun je langer met je kleding doen en bespaar je dus de kosten voor het elke keer nieuwe kleding moeten kopen. Bovendien kun je ook zelf helemaal nieuwe kleding maken, waarmee je ook weer geld kunt besparen.

3. Breien

Sokken, sjaals, truien…. Breien is net als naaien een handige vaardigheid waarmee je een hoop geld op kleding kunt besparen. Zelfgebreide baby-sokjes zijn bovendien ook een ontzettend leuk kraamcadeautje… als je het breien tenminste goed onder de knie hebt!

4. Bloemschikken

Bloemschikken is een leuke hobby die ervoor zorgt dat je altijd de mooiste boeketten en bloemstukken zelf kunt maken. Dit kan altijd van pas komen als je (bijvoorbeeld) gaat trouwen of (minder leuk) als je een rouwstuk moet maken. Bovendien is een mooi verzorgd bloemstuk ook altijd een leuk cadeau. Losse bloemen kopen en zélf een bloemstuk maken is vaak een stuk goedkoper dan een kant en klaar bloemstuk.

5. Moestuinieren

Als je een eigen moestuin hebt hoef je minder vaak naar de supermarkt om groentes en aardappels te kopen. Bovendien zijn groentes uit je eigen tuintje een stuk smakelijker dan die uit de supermarkt en kun je hier ook een hoop voldoening uit halen.

6. Auto’s opknappen

De APK is een regelmatig terugkerende kostenpost die je flink naar beneden kunt brengen als je zelf regelmatig dingen aan de auto opknapt. Hiervoor is het wel nodig dat je wat verstand hebt van auto’s. Door dit als een hobby te gaan beoefenen hoef je jezelf nooit meer zorgen te maken als de APK er weer aan zit te komen!

Op zoek naar een hobby die bij jou past!

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden waarbij je geld kunt besparen met een hobby. Het belangrijkste is dat je een hobby vindt die goed bij je past… maar tegelijkertijd óók bij je portemonnee!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “6 hobby’s waar je geld mee kunt besparen

  1. Ik heb jaren zelf mijn kleding gemaakt, maar doe het nu alleen nog maar als ik iets niet vinden kan.
    Op MP en E-Bay ben ik zo goedkoop uit, dat zelf maken niet meer rendabel is.

    Kleding repareren of veranderen doe ik wel regelmatig.
    Als ik zeg dat ik mn onderbroeken repareer wordt ik nog wel eens uitgelachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge