9 redenen om heerlijk te starten met hardlopen

running dogZin om af te vallen of om wat meer conditie op te bouwen, maar geen geld voor de sportschool? Hardlopen is een geweldige sport die je gratis kunt uitoefenen! Het enige dat je nodig hebt zijn sportschoenen, maar daarna hoef je nooit meer te betalen. Bovendien heeft hardlopen nog  veel meer voordelen. Positief Besparen zet ze voor je op een rijtje!

1. Hardlopen geeft vrijheid

In tegenstelling tot andere sporten kun je hardlopen wanneer je maar wilt. Je bent niet gebonden aan de tijden waarop de sportschool open is of wanneer een bepaalde les gegeven wordt. Als je besluit om te gaan hardlopen, kun je 5 minuten later al beginnen. Bovendien kun je overal waar je maar wilt harlopen. En begint een bepaald rondje je te vervelen, dan kun je zelf bepalen om eens ergens anders heen te gaan hardlopen.

2. Hardlopen is gezond

Hardlopen heeft een hoop positieve effecten op je lichaam. Een aantal zaken die ik kan noemen: het verlaagt je bloeddruk, het vermindert de hoeveelheid lichaamsvet en het verlaagt je cholestrolgehalte. Bovendien krijg je ook een lagere kans op allerlei welvaartsziektes. Dit leidt er weer toe dat je minder vaak naar de dokter hoeft en dus minder geld hoeft uit te geven aan de verzekering en het eigen risico.

3. Hardlopen is gezellig

Als je een poosje aan het trainen bent, kun je mee gaan doen aan allerlei hardloop-evenementen. Hardlopers zijn meestal erg gezellige mensen (behalve de extreme fanatiekelingen, die moet je vooral niet in de weg lopen!!). Hardlopen geeft op zulke dagen een hoop gezelligheid. Ook tijdens de trainingen heb je vaak een praatje of leuke interactie met mensen die je onderweg tegenkomt.

4. Hardlopen geeft je conditie

Door te beginnen met hardloop-trainingen verbeter je al snel je conditie. Dit is binnen enkele keren al merkbaar. Je bent dan minder snel moe en herstelt ook sneller na een inspanning. Dit is bijvoorbeeld handig als je even een sprintje naar de bus moet trekken. Je komt dan niet als een hijgend paard de bus in, maar kunt supercool naar binnen stappen, alsof er niks aan de hand is…

 5. Hardlopen werkt stress-verlagend

Tijdens het hardopen maakt je lichaam het hormoon endorfine aan. Endorfine vermindert stress en geeft je een prettig gevoel. Hardlopen zorgt er zelfs voor dat depressieve gevoelens kunnen verminderen!

6. Hardlopen is een sport die niet op uiterlijk gericht is

Bij teamsporten moet je een tenue kopen en bij groepssporten wil je er ook altijd op je best uitzien. Maar het kan niemand wat schelen als jij in een oude sportbroek met je haar in een gek staartje gaat hardlopen. Je hoeft dus niet de laatste trends te volgen, wat ook weer een besparing kan opleveren.

7. Voor vrouwen: hardlopen helpt tegen PMS en buikkrampen!

Uit onderzoek is gebleken dat na drie maanden regelmatig hardlopen vrouwen aangeven dat ze minder last krijgen van PMS en buikkrampen. Hardlopen is beter voor je dan elke keer pijnstillers slikken!

8. Hardlopen krijgt je in vorm + 9 zorgt voor beter seksleven

Last van wat extra kilootjes? Hardlopen zorgt ervoor dat je sneller afvalt. Let er wel op dat hardlopen met veel overgewicht een extra belasting kan zijn voor de knieën!
Ook als je in vorm wilt blijven zonder te stoppen met snoepen kan hardlopen een uitkomst zijn. Mensen die hardlopen zijn vaak meer tevreden over hun lichaam dan niet-hardlopers. Dit heeft ook weer effect op hun seksleven, omdat een beter lichaamsbeeld zorgt voor minder remmingen in bed.

Overtuigd? Binnenkort zal ik een artikel schrijven met 5 tips om te beginnen met hardlopen!
[bol_product_links block_id=”bol_510f60d386e49_selected-products” products=”1001004011500347″ name=”hardlopen” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge