9 redenen waarom je teveel geld uitgeeft aan de boodschappen

dubbelSta jij aan het einde van de maand ook weer versteld van hoeveel geld je hebt uitgegeven aan de boodschappen? Of vraag je jezelf af hoe andere mensen rond kunnen komen van een veel lager boodschappenbudget dan jij? Misschien herken je jezelf in één of meerdere van deze redenen waarom jij teveel geld uitgeeft aan de boodschappen…

1. Omdat je geen boodschappenlijstje gebruikt

Als je niet met een van tevoren opgesteld plan naar de supermarkt gaat zul je altijd meer meenemen dan wanneer je een boodschappenbriefje gebruikt. Voorkom dus impuls-aankopen en bedenk voordat je naar de winkels gaat wat je nodig hebt!

2. Omdat je naar de winkel gaat met een lege maag

Als je hongerig in de supermarkt rondloopt is het erg lastig om eet-verleidingen te weerstaan. Je kunt dus beter zorgen dat je na een maaltijd naar de supermarkt toegaat!

3. Omdat je de bon niet controleert

Met de computers van tegenwoordig zou je verwachten dat je een kassabon niet meer hoeft te controleren. Maar niks is minder waar! Het gebeurt heel regelmatig dat er iets verkeerd word aangeslagen of dat de caissière iets per ongeluk twee keer scant.

4. Omdat je alleen maar A-merken koopt

Mensen zijn merkentrouw en denken vaak dat hun eigen merk beter smaakt dan andere merken. In sommige gevallen is dit ook zo, maar er zijn ook heel veel producten die je makkelijk kunt vervangen door B of C merken. Het is een kwestie van uitproberen en daarna kan je er veel boodschappengeld mee uitsparen! Hoeveel je hiermee kunt besparen hebben wij uitgezocht en kun je hier lezen!

5. Omdat je teveel koopt

Heb je écht alles nodig wat je koopt, of gooi je soms wel eens producten weg die over de houdbaarheidsdatum zijn? Als dit tweede het geval is, dan gooi je eigenlijk geld weg! Probeer dus kritisch te kijken naar de inhoud van de koelkast voordat je weer nieuwe boodschappen haalt!

6. Omdat je te weinig koopt!

Als een bepaalde groente in de aanbieding is, is het geen schande om het meerdere dagen te eten. Prei kun je bijvoorbeeld verwerken in nasi, maar je kunt er ook een ovenschotel mee maken of een lekker soepje. Op die manier eet je gevarieerd én maak je goed gebruik van de aanbiedingen!

7. Omdat je kant en klare producten gebruikt

Dingen zelf maken is altijd goedkoper dan kant en klare producten gebruiken. Je betaalt veel voor een klein beetje extra gemak! Door zelf je groentes te snijden en door kritisch te blijven of kant en klaar wel écht nodig is kun je veel geld op de boodschappen besparen. Ook hiermee hebben we geëxperimenteerd en hier kun je lezen hoeveel wij bespaarden door een maand lang zoveel mogelijk zelf te maken.

8. Omdat je elke dag vlees eet

Vlees is één van de duurste bestanddelen van een maaltijd! Als je af en toe een dagje geen vlees eet zul je snel merken dat je minder geld hebt uitgegeven aan de boodschappen. Hier vindt je een hoop lekkere recepten voor een goedkoop dagje zonder vlees. En hier vind je de bevindingen van twee van onze lezers die een maand lang vegetarisch hebben gegeten om te testen of hier echt mee viel te besparen.

9. Omdat je te vaak naar de winkels gaat

Hoe vaker je in de supermarkt rondloopt, hoe vaker je verleid wordt om meer mee te nemen dan je eigenlijk wilt. Door in één keer voor meerdere dagen boodschappen mee te nemen beperk je het aantal keren dat je verleid wordt om iets lekkers mee te nemen. En dat is ook weer beter voor de lijn 😉
In welke redenen herken jij jezelf?? 
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “9 redenen waarom je teveel geld uitgeeft aan de boodschappen

  1. Een tiende tip: In veel supermarkten is het gebruikelijk om gratis koffie te krijgen. Maar wist je dat je daarbij ook heel makkelijk een koekje kan eten? Vorige week had ik een pak roze koeken, en heb deze tijdens het koffie drinken opgegeten. Ik heb er twee op, de andere twee heb ik weggegeven aan mede-koffie drinkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge