Besparen op de boodschappen: onze 5 meest geslaagde experimenten

labDe afgelopen jaren hebben wij een aantal boodschappen-experimenten gedaan om uit te zoeken hoeveel er te besparen valt door op een andere manier de boodschappen te doen. Maar waar bespaar je nou het meeste mee? Wij zetten de 5 meest geslaagde boodschappen-experimenten op een rijtje, zodat jij er je voordeel ook mee kunt doen!

Besparen door alleen Euroshopper merk te kopen

Bij de Euroshopper-challenge hebben we €84 bespaard! De enige regel was om van elk product dat we kochten eerst te kijken of er een Euroshopper variant was. (Uiteraard mochten er ook producten uit andere supermarkten worden gekocht, zo lang het maar C-merken waren!) Als dit er niet was kochten we het huismerk en pas als het echt niet anders kon een A-merk. Hier valt dus flink door te besparen!

Besparen door vegetarisch te eten

De vega-challenge hebben we niet zelf uitgevoerd, maar is door lezers van de blog gedaan. De reden hiervoor is dat wij zelf bijna altijd vegetarisch koken en het dus niet goed konden vergelijken. Onze bloglezers hebben €47,24 bespaard door geen vlees te eten.

Besparen door geen pakjes en zakjes te gebruiken

Tijdens de geen pakjes-challenge hebben een maand lang zoveel mogelijk alles zelf gemaakt. Geen pakjes, zakjes, mixjes etc. Door deze producten links te laten liggen bespaarden we in een maand tijd €46! Bovendien ontdekten we veel lekkere recepten die we nog steeds vaak maken, zoals zelfgemaakte lasagne.

Besparing bij de Lidl

Door een maand lang zoveel mogelijk boodschappen bij de Lidl te doen hebben we €42 bespaard op ons boodschappenbudget. Toch zijn niet alle producten goedkoper bij de Lidl, hebben we ontdekt. Het blijft dus zaak om kritisch te blijven welke producten je wel of niet bij de Lidl haalt!

Besparen door op de markt te kopen

Dan hadden we ook nog de (in mijn ogen) lichtelijk mislukte markt-challenge. Door zoveel mogelijk producten op de markt te kopen heb ik €36,76 op maandbasis bespaard. Door mijn zwangerschap heb ik dit project echter maar een halve maand volgehouden. Wie weet ga ik deze challenge binnenkort nog een keer overdoen.

 

Welke challenge vond jij het leukste? En welke challenges mis je nog in dit rijtje??

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Besparen op de boodschappen: onze 5 meest geslaagde experimenten

  1. Ben wel benieuwd wat je bespaart als je een maand lang geen snoep/chips/frisdrank/sap etc koopt, dus als je echt alleen maar boodschappen doet die noodzakelijk zijn om de maag te vullen maar niet om te snoepen.
    Ik krijg de mannen hier echt niet zo ver om dat te doen….;-)
    Min of Meer plaatste onlangs… Geluk is een keuze, toch?My Profile

  2. Heb je al eens een experiment gedaan door alleen na het eten boodschappen te doen? Dat scheelt een hoop extra’s. Bij ons was dat in ieder geval een behoorlijke besparing. Nadeel is dat we niet zoveel koekjes en chocola meer in huis hebben en onze vetreserves afnemen, maar dat is dan tegelijk ook weer het voordeel van na het eten boodschappen doen 🙂

    • Nee, dat heb ik nog niet gedaan! Leuk idee 🙂 Vraagt wel wat meer vooruit plannen, maar het moet zeker te doen zijn 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge