Besparen op je vakantie door goede voorbereiding

Ga je binnenkort op vakantie? Door van tevoren een aantal dingen voor te bereiden kun je veel geld besparen zonder dat je tijdens de vakantie constant bezig hoeft te zijn met je budgetten. Zo hou je dan alle ruimte over om lekker te genieten van alles wat jouw vakantie te bieden heeft!

Besparen op je vakantie

Vakantie is hét moment om alle dagelijks beslommeringen even los te laten en heel veel te genieten. Veel mensen zitten er tijdens de vakantie dan ook niet op te wachten om constant met geld bezig te zijn. Door middel van een goede voorbereiding is dit ook (deels) niet nodig. Ik heb tips voor jullie op een rijtje gezet.

 

1. Brandstofprijzen uitzoeken

Door op het juiste moment te tanken kun je flink besparen. ANWB zet de actuele brandstofprijzen regelmatig op een rijtje. Op deze manier kun je vergelijken waar je het goedkoopst kunt tanken. Het kan flink lonen als je hier rekening mee houdt en zoveel mogelijk tankt in de goedkopere landen. Als je ook nog de moeite neemt om even van de snelweg af te gaan kun je nóg goedkoper tanken, maar dan is het wel handig om van tevoren te weten waar je die benzinestations kunt vinden.

2. Contant geld regelen

Voor de reis is het erg prettig om contanten bij je te hebben, bijvoorbeeld als er een sanitaire pitstop moet worden gemaakt. Zorg ook vooral voor muntgeld. Op die manier hoef je niet in de verleiding te komen om iets lekkers te kopen bij het winkeltje omdat je geld moet wisselen. 😉 Mocht je toch wél iets willen kopen: bij veel tankstations krijg je na het toiletbezoek een bonnetje waarmee je korting krijgt op je aankopen! Dus altijd eerst plassen en daarna pas wat kopen, dan kun je direct dat kortingsbonnetje weer inleveren! 🙂

3. Goedkope (super)markten uitzoeken

Zelf koken tijdens de vakantie kan een flinke besparing opleveren. Het is dan wel handig om van tevoren even uit te zoeken waar je de supermarkt kunt vinden; scheelt weer kostbare tijd tijdens de vakantie! In het buitenland vind je vaak supermarkten als de Lidl en Aldi en vaak verkopen ze ook nog eens dezelfde producten als in Nederland, waardoor je minder snel een miskoop doet en gemakkelijk de favoriete gerechten van je kinderen (of jezelf!) kunt klaarmaken. Op deze manier vermijd je de extreem dure (camping)supermarkt waar je de hoofdprijs betaalt.

Ook zijn er in het buitenland vaak markten. Hier kun je het nuttige en het aangename verenigen: op buitenlandse markten kijk je vaak je ogen uit én je kunt er direct vrij goedkoop (lokale) producten kopen.

4. Koop alvast entree-tickets

Als je al weet wat je allemaal wilt gaan doen dan kan het flink lonen om van tevoren entree-tickets te kopen. De prijzen liggen online een stuk lager dan bij de entree-poort. Daarnaast bespaart het je ook nog eens tijd, want je kunt bij de attractie direct doorlopen.

 

Meer tips?

Dit is een kleine greep uit de manieren waarop je kunt besparen op je vakantie. Hebben jullie nog meer tips? Je kunt ze plaatsen in de reacties of natuurlijk op de Facebookgroep van Positief Besparen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge