Cadeautjes als je zwanger bent!

babyHeb je net ontdekt dat je zwanger bent? Gefeliciteerd! Je gaat een ontzettend spannende en leuke tijd tegemoet, waarin je veel dingen moet aanschaffen voor de baby… Bedrijven weten dat en bieden daarom allerlei pakketten aan, zodat jij bekend raakt met hun winkel. Positief Besparen zet de verschillende pakketten en cadeautjes voor je op een rijtje, zodat jij je slag kan slaan!

Zwitsal-tas bij de verloskundige

Veel verloskundigen geven bij het eerste bezoek een Zwitsaltas als cadeautje mee om je te feliciteren met de zwangerschap. In deze tas zitten allerlei proefverpakkingen, zoals Bepanthen en Sudocrem. Op deze manier kun je verschillende producten uitproberen zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

De Blije Doos

De blije doos bevat babyproducten met een waarde van in totaal 45 euro. Je ontvangt onder andere luiers, een speen en een flesje. Je bestelt de Blije Doos via hun website en kunt hem met het afhaalbericht dat je ontvangt in de 7e maand van je zwangerschap op gaan halen bij de Prenatal.

Als je bij Wij jonge ouders ook de naam en geboortedatum van je kindje doorgeeft, ontvang je drie maanden na de bevalling opnieuw een uitnodiging om een cadeaudoos op te komen halen. Ook deze Babydoos kun je ophalen bij de Prenatal en bevat allerlei leuke spulletjes voor de baby.

Felicitas zwanger en babybox

Ook Felicitas biedt twee dozen aan: de Zwangerbox en de Babybox.

In de Zwanger en Babybox zitten babyproducten ter waarde van in totaal 65 euro. In dit pakket zitten een aantal tijdschriften, luiers, babyvoeding en een aantal wisselende (proef)producten. Je kunt de Felicitas Zwangerbox en Babybox ophalen bij de Etos. Je dient je van tevoren via de website aan te melden.

Gratis geboortedoos

Woon je in regio Rotterdam? Bij de baby- en tienermegastore in Capelle aan den IJssel en Sliedrecht kun je een geboortedoos ophalen.  Dit is een doos waarin je allerlei eerste herinneringen kunt bewaren, zoals het eerste tandje op het eerste lokje haar. Om de geboortedoos te kunnen halen, moet je wel lid worden van hun nieuwsbrief.

Kruidvat baby en mamma tas

Als je jezelf via de website van Kruidvat registreert, ontvang je twee maanden voor je uitgerekende datum een uitnodiging om de baby en mammatas op te halen. In dit pakket zitten luiers, een fles en zinkzalf voor de billetjes van de baby.

Babydump

Ook bij de keten Babydump kun je gratis een cadeaudoos afhalen. De Babydump heeft 14 winkels verpreid over Nederland. Je kunt de cadeaudoos ophalen als je een ingevulde bon hebt. Deze bon kun je op de website van Babydump vinden.

Moeders voor Moeders

Als je meedoet aan Moeders voor Moeders ontvang je een leuk presentje. Op het moment is dit een badcape, maar dit kan wisselen. Bovendien bespaar je ook water, omdat je niet hoeft door te spoelen na een kleine boodschap 😉

Gratis rompertje

Bij Zeeman kun je gratis een rompertje ophalen als je een baby hebt die in 2016 is geboren. Via dit formulier kun je het rompertje aanvragen.

Sla je slag!

Zoals je ziet zijn er dus veel dingen gratis te krijgen als je zwanger bent! Dus: sla je slag en geniet van je zwangerschap!

 

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Cadeautjes als je zwanger bent!

 1. Leuk artikel! Er staat wel een typefoutje bij de gratis geboortedoos, over het tandje en het haar. Verder twee suggesties: ik mis de dozen van de zorgverzekeraars (en uberhaupt goed verzekerd zijn als je zwanger wilt worden zou ook een mooi artikel zijn) en kijk je ook naar hoe groen en duurzaam de inhoud van die dozen zijn? Er schijnen speelgoedjes te bestaan waar giftige verf op zit terwijl het bedoelt is voor de leeftijd waarbij het kind alles in zijn mond steekt. Of zijn die regels intussen strenger?
  Ga zo door!
  Groeten,
  Danielle

  • Bedankt voor je reactie. Ik heb me vooral gericht op de dozen die iedereen kan halen en waarvoor je niet verplicht bij een bepaalde verzekeraar moet zitten. Maar het is een leuk idee om dit ook uit te zoeken voor Positief Besparen.

   Of de producten allemaal groen verantwoord zijn, weet ik eerlijk gezegd niet :$

 2. Je bent erin getrapt! Niets is zo maar gratis, natuurlijk. Fabrikanten willen je aan zich binden. Tien tegen een dat jij na dat eerste pak luiers (Pampers) doorgaat met datzelfde merk. (Ging hier wel zo, het duurde heel lang voor we iets anders, goedkopers gingen uitproberen, omdat we zo tevreden waren over dat eerste pak.
  En de kunstvoedingsfabrikanten willen heeeel graag dat jij flesjes gaat geven, liefst met hun poeder erin. Daarom willen ze je adresgegevens, zodat ze je straks kunnen bestoken met borstvoedings-ontmoedigende mailtjes en post.
  Geeft niet hoor, ik trapte er ook in toen ik de eerste keer zwanger was. En toegegeven: die gratis sudocreme gaat jaaaaren mee, als je baby’s hebt die daar maar weinig van gebruiken 😉

  • Dat is zeker een goede waarschuwing 😉 Ik ben gelukkig niet zo merkentrouw; koop altijd wat er in de aanbieding is. Maar het is inderdaad wel iets om kritisch bij stil te blijven staan 🙂

   En borstvoeding moet zeker niet worden ontmoedigt… Is het gezondste én goedkoopste wat je een kindje te bieden hebt, vind ik 🙂

 3. Je kunt ook een gratis doos afhalen bij de BabyDump. Een babyzaak die op diverse plekken in het land zit. Op hun site staat een link waarmee je een bon kunt printen. Deze vul je in, lever je in en je krijgt de cadeaudoos mee. Er zitten leuke dingen in. Of er reclame ed na volgt op je mailadres of telefoonnummer, geen idee. Ik heb hem pas afgelopen zaterdag opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge