De bezem door je badkamerkast!

shampooHeb jij de afgelopen tijd wel eens gekeken hoeveel persoonlijke verzorgings-artikelen er in de badkamer verspreid staan? Wij wel, en we kwamen op 4 flessen shampoo, 5 flesjes douchegel, 4 deodorants, 3 potten scheerschuim en 6 tubes tandpasta! Voorlopig kunnen we dus wel vooruit!

Nieuw kopen voor het oude op is

Vroeger was er niet zoveel keuze in verzorgingsproducten. Er waren maar een paar soorten shampoo en daar had je het mee te doen. Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten zijn is het verleidelijker geworden om een nieuw product te kopen voor de oude op is. Toch is dat zonde. Al die halfvolle verpakkingen nemen ruimte in beslag en bovendien heb je ervoor betaald. Dus als je een halfvolle tube crème weggooit omdat je voortaan een andere wilt gebruiken, dan gooi je eigenlijk de helft van het aankoopbedrag weg!

‘Project badkamerkast’

Om te voorkomen dat ik straks allemaal verzorgingsproducten weg moet gooien ben ik begonnen met ‘project badkamerkast’. Ik kan dit iedereen aanraden. Ik heb het als volgt aangepakt:

  • Eerst heb ik alle verzorgingsproducten uit de verschillende kastjes gehaald en op houdbaarheidsdatum gecontroleerd. De producten die over de houdbaarheidsdatum waren of niet lekker meer roken heb ik direct weggegooid. 
  • De overige producten heb ik per categorie bij elkaar gelegd; alle shampoos bij elkaar, alle douchegels bij elkaar enzovoort.
  • Vervolgens heb ik van elk product-type één in de kast gezet waar ik al mijn spullen heb staan die ik op dat moment gebruik. Dit product ga ik als eerste opmaken.
  • De rest heb ik gegroepeerd in de voorraadkast gezet. Ik heb er zelfs naam-stickertjes bijgeplakt, zodat het voortaan allemaal netjes blijft staan.
  • De bedoeling is nu om eerst de kast leeg te gebruiken en dán pas weer nieuwe producten erbij te kopen. Vooral met  de tandpasta zal dit wel even duren, omdat we hier extreem veel van hebben!

Andere mogelijkheden

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om van je overtollige verzorgingsproducten af te komen:

  • Ruilen met vrienden of familie. Zo kan je nieuwe geurtjes of smaakjes uitproberen zonder dat het jullie beiden iets hoeft te kosten.
  • Volle verpakking die je nog nooit hebt gebruikt? Je kunt er een mooi papiertje omheen doen en het weer doorgeven als een cadeautje
  • Sommige producten kun je ook gebruiken voor andere doeleinden dan waar ze voor bedoelt zijn. Zo kun je met tandpasta kalkaanslag van kranen verwijderen en helpt dit ook om puistjes uit te drogen. 

Geef geen geld uit als je andere mogelijkheden hebt

Wat je ook doet, probeer geen geld uit te geven als je nog allerlei spullen hebt liggen. Als je de badkamerkast uitruimt kom je vaak spullen tegen waarvan je alweer was vergeten dat je ze had. Dat kan een leuke verrassing zijn. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

 

Meer lezen over opruimen?

[bol_product_links block_id=”bol_5106b148ca31b_selected-products” products=”1001004011288285″ name=”minimor” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “De bezem door je badkamerkast!

  1. Ik heb dit afgelopen maand gedaan toen ik nieuwe mandjes heb gekocht voor de badkamer. Ook hier waren wel 5 verpakkingen douchegel open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge