Een extraatje bijverdienen met mysteryshoppen

geheimHeb jij altijd al het verlangen gehad om een spion op een geheime missie te zijn? Als mysteryshopper kun je deze droom werkelijkheid laten worden. Je doet alsof je een gewone klant bent, maar eigenlijk ben je stiekem aan het kijken hoe de winkel eruit ziet en of je netjes wordt begroet door het personeel. En je krijgt er nog voor betaald ook!

 

Mysteryshoppen

Je loopt de winkel in en kijkt wat rond. Je bent op zoek naar een leuke CD en snuffelt kort in de rekken. Dan wordt je aangesproken door de verkoopster. ‘Kan ik u misschien helpen?’ vraagt ze vriendelijk. Je geeft aan dat je de nieuwste CD van Katie Melua zoekt en zij wijst hem voor je aan. Je gaat naar de kassa, rekent af en de medewerkster zegt gedag. ‘Nog een fijne dag verder!’ Je verlaat de winkel….

Zo ongeveer gaat een mysteryshop-sessie. Je winkelt net zoals je anders zou doen. Maar tegelijkertijd heb je een lijst met vragen van het bedrijf in je achterhoofd waar je op moet letten. In sommige gevallen moet je observeren of de verkoopster jou netjes begroet, in andere gevallen zal je opdracht zijn om te kijken of de verkoper probeert om jou er nog iets bij te laten kopen. Ook wil de opdrachtgever meestal graag weten wat jouw indruk van de winkel is: is het er netjes of juist heel slordig?

Thuis na het shoppen…

Na het mysteryshoppen vul je een verslag in. Dit verslag moet aan een aantal eisen voldoen. Zo wordt vaak gevraagd om een beschrijving van de verkoper, hoe je in de winkel werd aangesproken en wat je indruk van de winkel was. Dit alles moet je dan in een duidelijk verhaal gieten en naar het bedrijf sturen.

Wat verdien je ermee?

Mysteryshoppen is leuk voor een extraatje, maar je wordt er niet rijk van. Per shopsessie verdien je tussen de 6 en 12 euro. Hoeveel onderzoeken er zijn en of je eraan mee kunt doen verschilt per week. Soms krijg je ook e-mails of SMSjes met het verzoek of je mee wilt doen aan spoedonderzoeken. De vergoeding hiervoor kan wat hoger zijn, maar dit is niet altijd het geval.

Hoe wordt je mysterieshopper?

Je kunt mysteryshopper worden door je in te schrijven bij het bedrijf mysteryshoppen.nl. Hier moet je dan je persoonlijke gegevens invullen en een testje maken. Dit wordt nagekeken door het bedrijf en als het verslag voldoet aan de eisen kun je jezelf inschrijven voor je eerste mysteryshop-sessie! Veel plezier… en zorg dat je niet ontdekt wordt!!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Een extraatje bijverdienen met mysteryshoppen

  1. Dank voor je reactie op mijn blog, leuk! Nu ik zelf een site heb, kan ik ook bij jou reageren. En je laten weten dat ik nog nooit van mysteryshoppers gehoord had, maar me meteen aangemeld heb toen ik jouw berichtje hierover zag staan. In Groningen is nu nog niet zoveel te doen, maar dat komt vast ook nog wel.

    • Ja, ontzettend leuk! 🙂 En jouw reactie was nog de 100e ook 😀 Kleine mijlpaal voor Positief Besparen 🙂

  2. Pingback: Een zakcentje bijverdienen met Roamler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge