Begin een tweedehands boekenwinkeltje via bol.com

bolHeb jij nog hele stapels boeken liggen die je eigenlijk via een rommelmarkt zou willen verkopen? Tegenwoordig hoef je niet meer af te wachten tot Koninginnedag… Je kunt ze vandaag nog tweedehands aanbieden via Bol.com, en zo weer wat bijverdienen!

Een tweedehands winkeltje via Bol.com

Bol.com biedt de mogelijkheid om jouw tweedehands boeken via hun website te verkopen. Je bepaalt zelf de prijs die je voor de boeken wilt ontvangen. Bol.com is alleen een ‘tussenpersoon’, die het mogelijk maakt om op een gemakkelijke manier jouw boeken bij veel mensen onder de aandacht te brengen en dus sneller te verkopen. Naast boeken kun je via Bol.com ook je tweedehands DVD’s, CD’s en games verkopen!

Hoe werkt zo’n winkeltje?

Om jouw boeken te gaan verkopen, moet je een paar stappen doorlopen:

 1. Je maakt een account aan via het aanmeldingsformulier
 2. Jouw artikelen te koop zetten, aan de hand van de titel, schrijver of het ISBN-nummer. Je bepaalt zelf de prijs waarvoor je jouw spullen aanbiedt; Bol.com zal wel laten zien hoeveel andere tweedehandsverkopers voor dit boek vragen. Als je veel hogere prijzen vraagt dan de andere aanbieders is de kans dat je iets verkoopt natuurlijk klein.
 3. Zodra je een account hebt aangemaakt en je artikelen hebt toegevoegd, is je winkeltje ‘geopend’ en is je assortiment te zien voor potentiële kopers. Ben je een paar dagen niet in de gelegenheid om boeken te versturen, bijvoorbeeld door vakantie? Dan kan je het winkeltje ook weer even ‘sluiten’.
 4. Wanneer iemand jouw artikel koopt, ontvang jij per email een bericht van Bol.com. Je hebt dan drie dagen de tijd om de koop te bevestigen.
 5. Wanneer je de koop hebt bevestigt, maakt Bol.com een pakbon aan. Op de pakbon staat de prijs die de koper moet betalen, het retour-adres indien de koper niet tevreden is én het adres van de koper, zodat jij weet waar je het heen moet sturen.
 6. De koper zal vervolgens het geld betalen aan Bol.com. Zij zullen zelf een percentage van deze betaling houden, als bemiddelingskosten en zorgen ervoor dat de rest van het geld naar jouw rekening gestort wordt. Dit gebeurt binnen 4 weken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van verkopen via Bol.com?

Verkopen via Bol.com heeft een aantal voordelen:

 • Jouw aanbod wordt door veel mensen gezien; mensen die eerst van plan waren het boek nieuw te kopen kunnen zich bedenken en toch voor jouw tweedehands versie gaan.
 • Doordat Bol.com de administratieve kant voor zijn rekening neemt, heb je weinig contact met de koper en ben je niet constant emails aan het heen en weer sturen.

Uiteraard heeft verkopen via Bol.com ook wat nadelen:

 • De winst die je maakt met je boeken, moet je delen met Bol.com. Gemiddeld verdienen zij 15% van jouw vraagprijs. Daarnaast betaal jij ook zelf voor de verzendkosten, waardoor de uiteindelijke winst in sommige gevallen erg klein is.
 • Je hebt meer concurrentie dan op een rommelmarkt of via Marktplaats.
 • Je moet je aan de strenge regels van Bol.com houden. Dit kan ervoor zorgen dat je hals over kop een boek op de post moet doen na je werk, omdat je anders te laat bent.

Hoeveel kun je verdienen via Bol.com?

Hoeveel je verdient hangt erg af van wat je verkoopt en wanneer je het aanbiedt. In de zomer zijn thrillers en chicklits voor op vakantie populairder, terwijl na de zomervakantie de studieboeken het vaak erg goed doen. Ook rond de feestdagen kun je vaak goede zaken doen; Bol.com wordt dan afgespeurd naar koopjes op gebied van DVD’s en games.

En andersom kan natuurlijk ook! Naast het verkopen van jouw spullen via Bol.com, is het ook een goedkope manier om zelf weer wat nieuwe boeken te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Begin een tweedehands boekenwinkeltje via bol.com

 1. Tegenwoordig krijg je wel het mailadres van de koper, dat is een grote verbetering.
  Dat je meer concurrentie hebt dan op Marktplaats ben ik niet met je eens. Als je dvd’s verkoopt via Marktplaats heb je veel juist daar veel meer concurrentie, ook van aanbieder van illegale kopiëen.

  • Bedankt voor de aanvulling! Dat van het email-adres heb ik direct in het artikeltje aangepast; de laatste keer dat ik gebruik heb gemaakt van het verkopen via bol.com kon dit nog niet. Ik ben blij om te horen dat ze dit hebben verbeterd!

   Wat betreft DVD’s heb je zeker meer concurrentie op Marktplaats; al zou ik persoonlijk niet snel een kopie van een dvd aan iemand cadeau doen, bijvoorbeeld 🙂 Maar wat boeken betreft heb ik toch het idee dat de concurrentie via bol.com wat groter is 🙂 Maar dat kan ik mis hebben, hoor 😉

 2. Een paar jaar geleden heb ik het een tijdje geprobeerd het verkopen.Maar het was omslachtig voor me. Er is hier een regionale verkoopsite en dat is gemakkelijker. Maar die enkele keer,dat ik een boek of dvd koop ,is het tweedehands. Van een particulier zit er soms een aardig kaartje met “veel leesplezier”of zo bij.

  • Dat probeerde ik ook altijd te doen, en dat is juist een van de dingen die ook zo leuk zijn aan het tweedehands verkopen: even tóch dat stukje persoonlijke aandacht eraan besteden 🙂

 3. Ik verkoop ook boeken via bol.com. Het is supermakkelijk! en ja, de winst had misschien hoger kunnen zijn als ik alles zelf zou doen, maar ben nu wel altijd blij dat als iemand aangeeft het te willen hebben, en dan ook echt koopt. De rompslomp ervan is echt minimaal dus.

  Ik probeer de boeken zorgvuldig in te pakken (dus met bubbeltjesplastic of een doos) en vervolgens pak ik het hele pakket in met inpakpapier (dat ik goedkoop haal bij de action oid). Vind ik wel leuk, zo’n rood geruit pakketje :). Hoop dat de kopers het dan ook een cadeautje vinden…

  Verder maak ik altijd gebruik van de DHL, dat is echt goedkoper en wij hebben in de buurt een DHL in de videotheek zitten. Dat is ideaal, want die is vaak ’s avonds tot 22.00 uur open.

  Trouwens: je hebt 3 dagen om te reageren als iemand interesse heeft. Pas als jij aangeeft dat je het wil verkopen, moet je het binnen 24 uur op de post doen. Dus mocht het de ene dag niet uitkomen, wacht dan een dag met bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge