Ga toch fietsen!


HEMA-fietsEen snelle manier om geld te besparen is door wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Met de auto of de bus ben je altijd duurder uit dan op de fiets…. Dus ga toch weer eens fietsen!!

I want to ride my bicycle…

Nederland is hét fietsland van de wereld. Er is geen enkel land ter wereld waar er zoveel mensen een fiets hebben als in ons kikkerlandje. Toch kiezen veel mensen ook voor kleine afstanden voor de auto. Terwijl je op de fiets vaak net zo snel én een stuk goedkoper uit bent!

 • Je hoeft geen brandstof te betalen
 • Er wordt geen parkeergeld gevraagd
 • Je loopt geen risico op boetes voor te hard rijden
 • Je auto-banden slijten minder hard 😉

Bovendien is fietsen gezond en ook nog eens ontspannend!

Korte ritjes

Natuurlijk is het onmogelijk om alles op de fiets te doen, maar bij korte ritjes de auto vervangen voor een tweewieler kan al heel veel schelen.

Als je bijvoorbeeld elke week de booschappen gaat doen in een supermarkt die op 1 km van je huis ligt, dan bespaar je daarmee over het hele jaar ruim 100 km autorijden. Naar gelang hoe zuinig je auto is kun je hier 4 tot 50 liter benzine mee besparen! (Gebaseerd op een zeer onzuinige oldtimer die 1:2 rijdt en een zuinige auto die 1:25 rijdt). Dit bespaart je per jaar dus tussen de 7,20 en 90 euro! En dit is gebaseerd op maar één keer per week de auto laten staan!!

Andere korte auto-ritjes die makkelijk zijn te vervangen door de fiets zijn:

 • Kinderen naar school brengen
 • Op familiebezoek in dezelfde stad
 • Naar de kinderboerderij
 • Enzovoort

Ga jij de uitdaging aan?

Durf jij het aan om wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto? Je banksaldo zal je er dankbaar voor zijn!

Heb je nog geen fiets, maar wil je wél graag wat vaker gaan fietsen? Bij de Hema kun je een zelfgepimpte fiets bestellen die je helemaal naar eigen inzicht kunt versieren in allerlei vrolijke kleuren, zoals op bovenstaande plaatje. Hier kun je ook een transportrek op laten zetten; dit is een enorm fijn hulpmiddel bij het boodschappen doen op de fiets! Voor je het weet is het een gewoonte geworden en kun je het geld dat je ermee bespaart op je spaarrekening zetten!

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Ga toch fietsen!

 1. Grappig, wij hebben geen auto en doen dus alles op de fiets of met openbaar vervoer. Het scheelt natuurlijk wel dat we in de Randstad wonen, dus ik heb 1 station op loopafstand, 3 andere stations op fietsafstand, tram en bus om de hoek. Boodschappen doen op de fiets is simpel: niet meer meenemen dan je kan dragen/fietsen. Met fietstassen kom je een heel eind. Wij doen meestal 2x per week boodschappen, waarbij op zaterdag de grote boodschappen gedaan worden en op woensdag of donderdag nog wat vers spul en dingen die we vergeten zijn.
  Buren met een auto verbazen zich altijd hoe we dat toch doen, op de fiets. Maar als je niets anders gewend bent, dan is het normaal.

 2. Hoe doen jullie dat op een regenachtige dag?
  Waarschijnlijk ben ik de enige die er moeite mee heeft want ik
  kan het nergens vinden op internet, maar ik voel me niet echt prettig
  als ik met mijn druipende regenpak een winkel in moet.
  En uittrekken voor elke winkel vind ik geen optie.
  ik zou heel graag weten hoe jullie dat doen.

  • Goede vraag, Angela. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de winkels vaak vermijd op regenachtige dagen. Of ik ga lopend, met een paraplu. Helaas heeft niet iedereen die luxe om de winkels op loopafstand te hebben 🙁 Ik weet het antwoord dus niet, sorry 🙁

  • Waarom voel je je er niet prettig bij? Ik houd mijn regenpak in ieder geval gewoon aan hoor. Iedereen heeft op zo’n dag vaak ook een druipende jas of paraplu. Daarnaast word je ook weer snel nat als je daarna door de regen naar een andere winkel moet lopen, dus dan is het prettiger om gewoon lekker een regenpak aan te hebben bij het winkelen.
   Als het echt een kort snel ritje is bij een bui kun je ook een regencape gebruiken. die kun je eenvoudig af doen.

 3. Dank je wel voor je reactie.
  Hier in de suoermarkt zie ik echt nooit iemand met een regenpak aan. En dan al die nattigheid op de vloer, dan voel ik me opgelaten dat ik een natte bende achterlaat.
  Hier moet ik dus aan werken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge