Geld besparen bij het klussen

klussenSommige mensen zijn  échte doe-het-zelvers, maar daar tegenover staan ook een hoop mensen die het niet zo goed aandurven om zelf te gaan verbouwen. Toch kunnen ook deze mensen zoveel mogelijk zelf leren en op die manier een hoop geld besparen. Positief Besparen geeft een aantal tips. 

Lekker klussen

Als je zelf kunt klussen kun je een hoop geld besparen. Er zijn mensen die alles wat ze zien zelf kunnen namaken. Ze knutselen zelf hun meubels in elkaar of maken een prachtige badkamer zonder hulp van een speciaalzaak… Helaas zijn er ook een hoop mensen die zijn geboren met twee linkerhanden. Zij durven het niet aan om zelf te gaan klussen, uit angst dat ze straks eindigen in het televisieprogramma ‘help mijn man is klusser!’ Toch is er ook voor deze tweede categorie hoop! Klussen is namelijk echt wel te leren… en als je het dan alsnog moeilijk vindt, kun je altijd de volgende tips gebruiken:

Handleidingen

Bij de bouwmarkten vindt je boekjes waar precies in staat welke stappen je moet nemen voor een klus. Hier staat zelfs een standaard lijstje in waar op staat wat voor materiaal je nodig hebt voor een bepaalde klus. Ook bestaan er speciale boeken voor beginnende doe-het-zelvers, zoals het complete doe het zelf boek, waarin vakjargon staat uitgelegd en waar je aan de hand van foto’s een stappenplan kunt vinden voor de meeste klussen in huis.

Hulp vragen

Natuurlijk kun je ook hulp inschakelen van familie of vrienden. Meestal is er wel iemand in je omgeving die wél ervaring heeft met de klus die je wilt gaan doen. Als je er moeite mee hebt om iemand zomaar te vragen om jou te helpen, zou je kunnen overwegen om iets in ruil aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden dat jij bij die persoon thuis gaat schoonmaken en dat de ander dan bij jou komt helpen met laminaat leggen.

Vergeet ook niet dat mensen het vaak fijn vinden om anderen te kunnen helpen! Dus je hoeft je echt niet te schamen of schuldig te voelen als je hulp vraagt. Waar je alleen wél op moet letten is dat je niet altijd alleen maar hulp vraagt, maar ook wel eens zelf actief hulp aanbiedt! Als je dit namelijk niet doet kunnen mensen het gevoel krijgen dat je misbruik van ze maakt, terwijl dat natuurlijk helemaal niet je bedoeling was!

Werkspot

Een derde mogelijkheid die er is voor klussers met twee linkerhanden is de website Werkspot. Op deze site kun je jouw klus aanbieden en kunnen vakmannen een prijs opgeven waarvoor ze deze klus wel willen doen. Zo kun je de goedkoopste vakman uitkiezen voor jouw klus.

Om nog meer te besparen op Werkspot kun je verder ook nog:

  • Zelf meehelpen. Je kunt misschien niet alles zelf, maar als ze zelf meehelpt is de vakman sneller klaar en hoef je er dus minder geld aan uit te geven
  • Zelf materiaal kopen. Je geeft dan bijvoorbeeld alleen geld uit aan het leggen van nieuwe tegels, maar koopt de tegels wél zelf als ze in de aanbieding zijn.

Een mooi huis

Zoals je ziet is het zelfs met twee linkerhanden best mogelijk om je huis op een goedkope manier te veranderen. Voor je het weet zit jij straks in een geweldig paleisje, dat je zélf (eventueel met hulp) hebt gedaan!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Geld besparen bij het klussen

  1. En als je dan al of niet met hulp gaat klussen,zoek eens in kringloopwinkels of bij tweedehands bouwbedrijven. Mijn man kwam deze week thuis met een enorme balk. Om een vensterbank te repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge