Geld verdienen door te sporten

fietsOok zo’n moeite om te gaan sporten? Met Gympact is dit verleden tijd. Met deze app, die  sinds kort naast Apple’s iOs ook op Android-toestellen te gebruiken is, kun je geld verdienen als je jezelf aan je belofte houdt om te gaan sporten!

 

Gympact

Gympact is een app waarbij je aan het begin van de week geld inzet en de belofte doet om te gaan sporten. Als je inderdaad gaat, dan krijg je het geld terug, plus een klein stukje winst. Als je niet gaat sporten, dan wordt jouw geld verdeeld over de mensen die wél sportief zijn geweest. Kortom: je kunt geld verdienen door je aan je beloftes te houden.

Hoe werkt het?

Aan het begin van de week geef je aan hoe vaak je naar de sportschool wilt. Je doet een inleg van minstens 5 dollar. Vervolgens ga je naar de sportschool en logt in met Gympact via GPS. Als je dit elke keer doet, ontvang je aan het eind van de week een beloning.

Als je niet gaat, zal de 5 dollar die je had beloofd van je creditcard af worden gehaald. Dit bedrag wordt vervolgens verdeeld over de mensen die wél zijn gaan sporten. Dit verdelen wordt gedaan op basis van een berekening, waarbij rekening wordt gehouden met het bedrag wat een ieder heeft ingelegd en de hoeveelheid activiteiten. Iemand die een groot bedrag inzet en vaak gaat sporten krijgt dus een grotere beloning dan iemand die als doel had om eens per week naar de sportschool te gaan.

Gympact werkt ook samen met de app Runkeeper. Dit is een app voor buitenactiviteiten, die bijhoudt hoeveel je hardloopt of fietst.

Is dit een goed systeem?

Helaas heb ik deze app nog niet kunnen proberen, omdat hij pas recent voor android-toestellen beschikbaar is. Toch ben ik wel enthousiast erover. Ik denk dat deze app zeker wel kan helpen om te motiveren om vaker naar de sportschool te gaan. Bovendien is het een leuke manier om een klein extraatje te verdienen.

Aan de andere kant zie ik ook wat kleine nadelen. Deze app is enigzins gevoelig voor misbruik. Je kunt tenslotte ook inloggen op de sportschool en daar dan vervolgens drie kwartier staan kletsen bij de balie. Of zeggen dat je aan het fietsen bent, terwijl je in werkelijkheid op de brommer zit. Dit vind ik wel jammer.

Positief Besparen gaat deze app de komende weken voor jullie uitproberen en laat dan weten of het bevalt… En of er écht geld kan worden verdient met Gympact!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge