Geld verdienen met je mening

vraagtekenBedrijven willen dolgraag je mening weten over hun producten, het verpakkingsmateriaal, hun imago en de reclames die zij uitzenden. Om achter jouw mening te komen stellen veel bedrijven enquêtes op die je tegen een kleine vergoeding kunt invullen. Je wordt er niet rijk van, maar kunt er wél een klein extraatje mee verdienen. Positief Besparen heeft drie aanbieders van enquêtes voor je gevonden!

Enquêtes? Leuk!

Enquêtes invullen vind ik altijd de leukste manier om online wat bij te verdienen. Je helpt bedrijven door je mening te geven en ziet zelf vaak als één van de eerste consumenten welke originele ideeën bedrijven hebben voor nieuwe producten of opvallende reclames. Op die manier heb je een stukje invloed op wat er in de winkels verschijnt en welke ideeën uiteindelijk toch niet uitgevoerd gaan worden.

GlobalTestMarket

GlobalTestMarket is een internationaal bedrijf dat in verschillende landen enquêtes laat invullen door consumenten. Wanneer er een vragenlijst beschikbaar is ontvang je een uitnodiging per email. Voor het invullen van enquêtes ontvang je ‘Marketpoints’. Dit systeem is bedacht omdat er mensen uit verschillende landen met verschillende soorten geld meedoen. Op deze manier kunnen ze heel makkelijk de beloningen voor het invullen in diverse landen rechttrekken.

GlobalTestMarket betaalt uit als je €50 in je account hebt staan. Dit komt neer op 1.000 Marketpoints. De beloning die je krijgt per ingevulde enquête is verschillend. Global Test Market betaalt uit in waardebonnen.

Opinieland

Opinieland is een tweede bedrijf dat enquêtes aanbiedt. Ook hier verdien je punten die je kunt inleveren voor waardebonnen. Ook hebben ze elke drie maanden een prijstrekking waar je als lid automatisch aan meedoet als je vragenlijsten invult. De beloning die je krijgt en de hoeveelheid enquêtes die je kunt invullen verschillen per keer. Het ligt eraan hoeveel bedrijven op dat moment onderzoeken hebben lopen.

Panelclix

Panelclix is een onderdeel van Euroclix. Met de enquêtes van Panelclix heb ik tot nu toe het meeste verdient, omdat er via deze site vrij regelmatig nieuwe vragenlijsten worden aangeboden. Je moet hiervoor wel elke dag even inloggen op de website om te controleren of er nog nieuwe onderzoeken bij zijn gekomen. De vergoeding voor een ingevulde enquête wordt in Clix gemeten en ligt tussen de 75 cent en €2. Zodra je €10 (1.000 clix) bij elkaar hebt gespaard kun je een uitbetaling aanvragen, maar als je langer wacht met een uitbetaling en in de tussentijd enquêtes blijft invullen wordt de beloning steeds hoger. Zo krijg je voor 2.000 clix al €25 in plaats van €20.

 

Naast het online invullen van enquêtes zijn er ook bedrijven die papieren enquêtes opsturen of zelfs vragen of je producten thuis voor hen test! Hier zal ik een volgende keer over schrijven. Hou Positief Besparen dus goed in de gaten!

Hebben jullie ervaring met online invullen van enquêtes?

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Geld verdienen met je mening

  1. De afgelopen week kwam er een enquete van waschbaer.Met een tientje korting op de eerstvolgende bestelling. Wel slim,je besteedt dat bedrag dus bij hen.

  2. Ik vul ook enquêtes in voor ipsos, waardevolle mening en invotes. De eerste 2 gaan vrij snel en je krijgt een goede beloning. Uitbetaling is d.m.v. waardebonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge