Goedkoper en sneller winkelen met digitaal boodschappenlijstje

wolkenVandaag wil ik graag een app in het zonnetje zetten die ik ontzettend handig vind en die mij ook al het nodige geld heeft bespaard! Ik heb het natuurlijk over Appie, de app van Albert Heijn. Met deze app kun je de openingstijden opzoeken, recepten gebruiken, een lijstje maken met alle aanbiedingen uit de folder erin en zelfs de meest snelle route door de winkel inplannen!

‘Albert Heijn-meisje’

Ja, ik ben een echt ‘Albert Heijn-meisje’. Tenminste, zo noemt mijn man me. Ik ben namelijk zo’n beetje de grootste fan van Albert Heijn die bestaat. Ze hebben gewoon heel fijne dingen, zoals de zegeltjes, de Allerhande en dus ook de Appie. Maar ook als je niet zo’n Albert Heijn-fan bent als ik kun je Appie ook goed gebruiken tijdens het winkelen. De meeste functies zijn namelijk niet aan de Albert Heijn gebonden en kun je dus in elk supermarkt gebruiken die je maar wilt!

 

Het fijne aan boodschappenlijstjes

Het fijne aan een boodschappenlijstje is dat je van tevoren een doel hebt als je gaat winkelen. Hierdoor voorkom je dat je impulsief artikelen gaat kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Ook voorkom je dat je dingen vergeet mee te nemen, waardoor je meerdere keren naar de supermarkt moet.

Ondanks dat een boodschappenlijstje dus heel praktisch is, kan het altijd makkelijker en beter… Albert Heijn heeft dit begrepen en heeft hier een app voor bedacht…

 

Het probleem met boodschappenlijstjes

Iedereen die wel eens boodschappen doet met een boodschappenlijstje kent vast de volgende problemen wel:

  • Omdat alle boodschappen op je lijstje kris kras door elkaar heenstaan loop je 20 keer de winkel door
  • Omdat je geen pen bij je hebt moet je elke keer weer het hele lijstje doorlezen om te kijken wat je nog moet halen
  • Je raakt het boodschappenlijstje kwijt
  • Op het moment dat je jezelf bedenkt dat je nog iets op je lijstje moet zetten heb je nét je boodschappenlijstje niet bij je.

De oplossing voor deze problemen is Appie!

Appie heeft een aantal oplossingen bedacht voor het ouderwetse boodschappenbriefje:

1. Wegstrepen is gemakkelijk

Met Appie kun je heel gemakkelijk met één druk op de knop de boodschappen die je al in je kar hebt gedaan wegstrepen. Je kan de ingelade boodschappen ook helemaal weghalen van je lijstje, waardoor je niet iedere keer het hele boodschappenlijstje door hoeft te lezen. Uiteraard hoef je hiervoor niet persé je boodschappen te doen bij de Albert Heijn, je kunt deze functie net zo goed bij de Lidl gebruiken.

2. Volgorde van inladen

Als je het boodschappenlijstje hebt gemaakt, kun je aangeven in welke Albert Heijn je de boodschappen gaat doen. Appie zet de boodschappen vervolgens in een volgorde waarop je zo snel mogelijk alles kan inladen en weer weg kan wezen. Dit is pure tijdwinst! Bovendien: hoe korter je in de winkel bent, hoe minder tijd je hebt voor impuls-aankopen!

3. Overal je boodschappenlijstje bij je

De meeste mensen hebben niet de hele dag hun boodschappenlijstje bij zich, maar de mobiele telefoon wel. Dus zelfs al bedenk je in de trein nog wat extra boodschappen, je kunt ze op elk moment op je boodschappenlijstje erbij zetten.

4. Gekoppeld aan de Bonuskaart

Appie zit gekoppeld aan je Bonuskaart. Je kunt in Appie kijken welke producten je vaak koopt. Op die manier kun je gemakkelijker en sneller een boodschappenlijstje maken, gewoon door te scrollen door je lijst met vaak gekochte producten.

5. Bonuskrantje doorspitten? Nee hoor!

Ook de Bonus-aanbiedingen kun je direct op je telefoon doorkijken. Als je ze aanklikt kun je ze op die manier aan je boodschappenlijst toevoegen. Heel erg gemakkelijk.

6. Recepten toevoegen

Eens een nieuw recept proberen? Op Appie vind je er ontzettend veel! En de boodschappen die je ervoor nodig hebt kun je weer gemakkelijk op je lijstje zetten. En voorlopig hoef je ook geen kookboeken meer te kopen!

7. Prijzen vergelijken
Waar ik Appie ook voor gebruik is om prijzen te vergelijken. Als ik bij een andere supermarkt ben en ik vraag me af of een product bij de Albert Heijn niet goedkoper is, dan controleer ik dat met Appie. Op die manier kan ik gemakkelijk besparen op de boodschappen.
Kortom: Appie maakt het doen van de boodschappen niet persé leuker, maar wel een heel stuk gemakkelijker!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge