Goedkoper op stap: 8 tips voor goedkopere uitstapjes

merry go roundBinnenkort gaan alle pretparken weer open! Naar een park zoals de Efteling of Walibi gaan is hartstikke leuk, maar ook ontzettend duur! Positief Besparen heeft 8 tips om geld te besparen op dit soort dure uitstapjes. 

Pretparken

Rond de Paasdagen openen de meeste pretparken hun deuren weer voor de eerste keer. Vanaf dat moment is het pretparken-seizoen weer officieel geopend. Naar een pretpark gaan kan heel erg leuk zijn, maar het is ook ontzettend duur. Toch kun je een hoop kosten besparen, als je wilt.

 

1. Doe van tevoren onderzoek

Als je kaartjes koopt bij de ingang kun je ervan uit gaan dat je altijd duurder uit bent dan wanneer je even onderzoek doet. Er zijn vaak kortingen of arrangementen waar je gebruik van kunt maken. Supermarkten en tijdschriften bieden vaak kortingsbonnen waarmee je direct al een flink gedeelte van de entree-prijs af kunt krijgen. Ook de website Uit met korting heeft regelmatig leuke acties lopen. Het loont dus zeker om dit even na te kijken!

2. Maak gebruik van veilingssites

Een andere manier om goedkoper aan toegangskaartjes te komen is via veilingsites als Vakantieveilingen. Let hierbij wel op dat je jezelf niet teveel laat meeslepen in het spel van het bieden. Spreek met jezelf af hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan de kaartjes en stop met bieden zodra er boven dat bedrag wordt geboden.

3. Maak gebruik van groepskorting

Door met een grote groep kaartjes te kopen kun je ook geld besparen. De meeste pretparken houden aan dat je vanaf 20 personen korting krijgt. Tegenwoordig kun je ook groepskorting krijgen via internet. Groupon is een voorbeeld van een site die goedkope aanbiedingen kan aanbieden, omdat grote groepen mensen hier gebruik van maken. Het loont om dit soort websites in de gaten te houden.

4. Help elkaar

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat er bij de uitgang een flyer wordt uitgedeeld met een kortingscoupon waarmee je een tweede keer naar een pretpark kunt tegen een heel goedkoop tarief. Door deze flyers uit te delen aan andere mensen kun je iemand anders blij maken met een goedkoop dagje uit. Deze mensen zullen dan later ook aan jou denken. Bovendien maakt weggeven blij!

5. Carpoolen

Naast het betalen van de entree is het vervoer ook een grote kostenpost op dit soort dagen. Naast de brandstofkosten betaal je ook nog flink wat geld voor een parkeerplek. Door te carpoolen met buren of vrienden kun je hierop besparen.

6. Besparen op eten en drinken

In pretparken betaal je jezelf blauw aan eten en drinken. Je kunt dus beter zélf een lunchpakketje en drinken meenemen. Door regelmatig af te wisselen wie de tas draagt hoeft niemand hier veel last van te hebben.

7. Let op het weerbericht

Bereid je van tevoren goed voor op de verwachte weersomstandigheden. Zeggen ze op het weerbericht dat het kan gaan regenen? Neem dan een regenjas of een paraplu mee. Je kan dit ook in de auto laten liggen en pas ophalen als het nodig is. Als je dit soort dingen in een souvenir-winkeltje moet kopen ben je direct een hoop geld kwijt, wat niet nodig zou zijn geweest als je van tevoren even had gekeken.

8. Ga op een rustige dag

Om zoveel mogelijk te genieten van alles wat het pretpark te bieden heeft kun je het beste op een rustige dag gaan. Dan hoef je nooit lang in de rij te staan en kun je dus veel meer doen op één dag. De weekenden na Pasen en Pinksteren zijn meestal rustige weekenden in de pretparken, omdat iedereen die week daarvoor al iets leuks is gaan doen. Dit is dus het perfecte moment om naar een pretpark te gaan!

 

Genieten!!

Als je naar een pretpark gaat en dus veel geld hebt uitgegeven om binnen te komen, probeer er dan vooral heel erg van te genieten. Dan is zo’n dagje zeker het geld waard geweest!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Goedkoper op stap: 8 tips voor goedkopere uitstapjes

  1. Via spoordeelwinkel.nl kan je leuke trein/combi tickets vinden. Ben je meteen goedkoper uit met reizen. Of gebruik de goedkope treinkaart aanbiedingen van diverse winkels om te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge