Prijsbewust winkelen loont!

veggiesIn de winkels de prijskaartjes bestuderen loont! Door de prijzen goed te vergelijken kun je snel veel geld besparen. Positief Besparen legt uit waar je op moet letten in de supermarkt om goedkoop uit te zijn.

Zoveel keuze!

Tegenwoordig hebben we enorm veel keuze in de supermarkt. Er zijn nog maar weinig producten waarin je maar één keuze hebt. Sterker nog: sommige merken verkopen van hetzelfde product zelfs nog meerdere verpakkingsformaten!

Elk merk heeft weer zijn eigen formaat en inhoud. Je kunt pakken melk kopen van een halve liter, maar ook van 2 liter. Zo wordt het wel erg lastig om te vergelijken wat het goedkoopste is!

Kiloprijs

Gelukkig komen supermarkten zelf al met de oplossing: op de kaartjes die bij de artikelen hangen staat de kiloprijs/literprijs. Dit is de prijs die je zou betalen als je een kilo van het product zou kopen. Zo kun je gemakkelijk vergelijken. Door voor de goedkoopste kiloprijs te gaan ben je het goedkoopste uit. Uiteraard moet je hierbij wel opletten dat je zeker weet dat je het product ook op gaat maken. Als je een extra grote (goedkopere) verpakking koffie koopt, er vervolgens één kopje koffie mee zet voor de visite en de rest niet gebruikt, dan ben je alsnog duurder uit!

Andersom is ook mogelijk!

Bij groentes is het vaak zo dat er een ‘stukprijs’ is. Groentes zijn nooit allemaal exact even groot of zwaar. Een doos vol aubergines van 500 gram bevat dus aubergines tussen de 450 en 550 gram. In zulke gevallen is het goedkoopste om te proberen een zo groot mogelijke aubergine te kopen. Ook hierbij is het dus zaak om goed op de bordjes te kijken of het om een prijs per kilogram gaat of om een prijs per stuk.

Kortom…

Probeer altijd heel bewust te winkelen. Door goed op de prijskaartjes te letten kun je vele euro’s besparen op je dagelijkse boodschappen! Veel succes!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge