Hoe een loodgieter je kan helpen met besparen op energie

sleutelAls je gaat besparen op energie zijn loodgietersklussen misschien niet het eerste waar je aan zou denken. Toch kan een loodgieter je uitstekend helpen met het besparen op de gas-rekening! Je bent bij hem of haar dan ook aan het juiste adres als je wil besparen op je energiekosten.. (Advertorial)

Hoe kan een loodgieter je helpen met besparen?

Er zijn verschillende klussen die je door een loodgieter kunt laten uitvoeren die op termijn een besparing gaan opleveren.

1. Onderhoud van de CV ketel

Een loodgieter kan je helpen om de CV ketel te onderhouden. Vaak worden CV ketels heel slecht onderhouden. Dat is niet goed voor de levensduur van de CV ketel en kan daarnaast ook zorgen voor een inefficiënte afstelling van de ketel. Hierdoor verbruik je wellicht meer energie dan nodig zou zijn. Een loodgieter kan eventueel ook de CV ketel repareren als deze defect is, of een nieuwe CV ketel plaatsen als de oude aan vervanging toe is.

2. Isolatie

Een andere manier waarop een loodgieter je kan helpen bezuinigen is door isolatie aan te brengen. Dit is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan een loodgieter denkt, maar sommige loodgieters zijn gespecialiseerd op het gebied van isolatie. Hij kan je dan ook goed helpen met het isoleren van het dak, de spouwmuur of andere zaken. Merk wel op dat niet elke loodgieter zich hier mee bezig houdt. Je kunt dan ook het beste enkele loodgieters in de buurt benaderen en vragen of zij bepaalde klussen op zich kunnen nemen.

3. De leidingen nakijken

Een loodgieter kan ook nakijken hoe het is gesteld met de waterleidingen en overige leidingen in de woning. Leidingen kunnen na verloop van tijd langzaam gaan lekken – iets wat je niet altijd direct merkt. Doordat natte muren slechter isoleren kunnen de stookkosten onnodig hoog worden en bovendien lekt er ook onnodig water weg dat verder ongebruikt blijft maar waar wel voor betaald moet worden. Reden temeer om de leidingen eens in de zoveel tijd eens na te laten lopen!

4. Een slimme thermostaat

Een loodgieter kan je ook helpen met een slimme thermostaat. Met een dergelijke thermostaat kun je bijvoorbeeld op afstand de temperatuur in de woning instellen, waardoor je veel efficiënter kunt stoken. Het voordeel hiervan moge duidelijk zijn: je hebt veel minder onnodige stookkosten waardoor je bespaart op je energierekening.

 

Dit bericht is een advertorial in samenwerking met M. Blokker Multiklus. 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Hoe een loodgieter je kan helpen met besparen op energie

  1. Beter nog dan een slimmer thermostaat: Waterzijdig inregelen en de CV tunen. Bijna geen enkelen CV installatie wordt goed ingeregeld afgeleverd. Ze branden bijna allemaal op 80 graden, wat veel te hoog is om in die wel bekende HR stand te komen. Kortom je HR ketel werkt niet Hoog Rendement. Hiervoor moet de temperatuur wat lager ingesteld worden. Maar omdat zonder storingen en zonder verlies aan comfort te doen met je o.a. de installatie ook waterzijdig inregelen. Dat waterzijdig inregelen zorgt er voor dat alle radiatoren even warm worden en daarbij ook zo optimaal mogelijk warmte afgeven. Want ook die twee dingen zijn niet zo vanzelfsprekend als ze wel lijken. Er zijn bedrijven die het voor je doen, maar als je handig bent kun je ook genoeg informatie over CV-tuning vinden om het zelf te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge