Hoe meer slapen je kan helpen met besparen

ginger catMeer slapen kan helpen bij het besparen! Het klinkt misschien raar, maar het is écht zo! Vooral door vroeger je bed in te duiken zorg je ervoor dat je geld verdient én minder geld uitgeeft. Lees snel verder hoe dat dan precies werkt!

Slapend rijk worden…

Iedereen droomt er wel eens over om slapend rijk te worden. Geld verdienen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Helaas is het maar voor weinig mensen weggelegd om geld te verdienen terwijl je slaapt, maar je kunt wél geld besparen terwijl je aan het slapen bent. Ook overdag zal de extra nachtrust effect hebben op je bestedings-gedrag.

Een lagere energie-rekening

Wanneer je op bed ligt staan de meeste apparaten uit. Je kijkt geen televisie terwijl je ligt te slapen, om maar een voorbeeld te noemen. Ook hoeven er geen lampen aan te staan en de verwarming kun je ook eerder uitdraaien als je lekker warm in bed ligt. Al deze kleine dingetjes bij elkaar zorgen voor een flinke besparing op de energierekening.

Minder snoepen

Voor veel mensen is ’s avonds voor de televisie hét snack-moment van de dag. Wanneer je eerder naar bed gaat hoef je minder te snacken en dus kun je het geld dat je normaal aan chips, zoutjes en andere hapjes uitgaf lekker in je zak houden 🙂

Meer energie, dus minder snoeplust

Wanneer je meer slaapt zul je merken dat je overdag minder moe bent. Je zult dus minder snel naar koekjes of snoep grijpen om maar wat meer energie te krijgen. Ook een bezoekje aan de Starbucks is opeens niet meer nodig, omdat je het gewoon redt tot aan kantoor zonder een duur bakje koffie.

Meer wilskracht

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die voldoende slapen meer wilskracht hebben. En dat is handig als je goed op de centjes moet letten. Ik merk zelf altijd dat ik moeilijker met dure verleidingen om kan gaan als ik moe ben, terwijl ik op dagen dat ik me uitgeslapen voel veel makkelijker nee tegen mezelf kan zeggen.

Niet kiezen voor de makkelijke weg

Als je moe bent kies je sneller voor de makkelijke weg. Toch met het openbaar vervoer gaan terwijl je ook zou kunnen fietsen. Liever voorgesneden groentes dan even zelf snijden…. Door al deze kleine makkelijke keuzes geef je een hoop geld uit wat niet nodig was geweest. Als je uitgeslapen bent is het makkelijker om de keuze te maken voor de ‘moeilijke’ weg. (Wat meestal eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is, maar zo voelt het wel als je moe bent!)

Welke positieve effecten merken jullie op als je meer slaapt??

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hoe meer slapen je kan helpen met besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge