Hoe overleeft mijn saldo de huishoudbeurs

goodiebagAfgelopen zaterdag is de huishoudbeurs van start gegaan. Duizenden vrouwen komen op deze beurs af om zoveel mogelijk koopjes te scoren of om te bekijken wat er allemaal voor nieuwe dingen worden aangeboden op huishoudgebied. Alles ziet er even handig en aanlokkelijk uit en daardoor geef je al snel veel geld uit. Hoe zorg je ervoor dat jouw saldo de huishoudbeurs overleeft?

Huishoudbeurs

De huishoudbeurs is een speciale beurs voor (huis)vrouwen waar allerlei spullen voor vrouwen worden aangeboden. Het is tegenwoordig absoluut niet meer zo dat er alleen huishoudspullen worden aangeboden; er wordt bijvoorbeeld ook reclame gemaakt voor vibrators en alcoholische dranken!

De huishoudbeurs wordt altijd druk bezocht en alle spullen die er verkocht worden vinden gretig aftrek. Dit komt doordat er op de huishoudbeurs aanbiedingen gelden die in de gewone winkel niet worden aangeboden. Het wordt dan wel héél verleidelijk gemaakt om je slag te slaan!

Meer uitgeven dan gepland

Vaak hoor ik dat vrouwen veel meer uitgeven op de huishoudbeurs dan ze in eerste instantie van plan waren. Redenen hiervoor kunnen zijn:

 • De drempel om iets te kopen op zo’n beurs ligt een stuk lager dan in een gewone winkel
 • Je krijgt het gevoel dat je kansen laat liggen als je iets niet koopt
 • Je ziet andere vrouwen wél dingen kopen en wordt hierdoor zelf ook enthousiast
 • Je wilt niet overkomen als een ‘krent’ die niets uitgeeft
 • Omdat de beurs zo groot is koop je dingen maar direct, om te voorkomen dat je later weer helemaal terug moet lopen
 • Omdat het een beurs is kun je miskopen lastiger terugbrengen dan wanneer je iets in de winkel koopt

Voorkom een kaalslag van je rekening!

Misschien denk je nu dat het dan maar beter is om níet naar de huishoudbeurs te gaan. Dit kan inderdaad een oplossing zijn, maar je kunt ook de onderstaande tips proberen op te volgen:

 • Laat je niet overvallen door het enorme aanbod op de huishoudbeurs. Maak van tevoren een lijstje met dingen die je wilt kopen en probeer die dingen op de huishoudbeurs te scoren
 • Stel van tevoren een budget vast waar je niet overheen gaat
 • Neem desnoods alleen contant geld mee om te voorkomen dat je over je budget heen gaat. Laat je pinpas dus thuis en instrueer degene met wie je gaat dat ze je geen geld mogen uitlenen
 • Probeer mindfull om te gaan met het uitgeven van je geld
 • Wees kritisch over datgene wat je wilt kopen. Hoe vaak ga je dat handige snufje nou echt gebruiken? Heb je het wel écht nodig of kun je ook zonder leven?

Tot slot…

Buiten alle dingen die verkocht worden op de huishoudbeurs worden er ook veel gratis proefverpakkingen en kortingsbonnen weggegeven. Dus maak je geen zorgen: ook zonder veel geld uit te geven kun je met een tas vol met spulletjes thuiskomen!

[bol_product_links block_id=”bol_5121d311bc8ac_selected-products” products=”9200000000037186,1001004011288285″ name=”hhb” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Hoe overleeft mijn saldo de huishoudbeurs

 1. Mijn advies zou zijn: gewoon niet gaan. Maar ja, wie ben ik 😉 Als je niet weet wat er allemaal te krijgen is, kun je het ook niet ‘nodig hebben’, en dát scheelt pas geld!

  • Haha, mee eens 😉 Maar soms hebben ze ook wél heel handige dingen hoor… En ook heel mooie aanbiedingen. Als je maar niet gaat kopen om het kopen 😉

 2. Ik ga vrijdag voor de eerste keer naar de huishoudbeurs. Plan: NIETS kopen, en als ze gratis dingen weggeven, alleen aannemen als het niet van plastic is en ik het echt leuk vind. Ik ga samen met twee zusjes en mijn moeder, die wel wat meer van “het kopen en gratis dingen verzamelen” zijn, dus ik ben benieuwd!
  Ik vroeg me wel af of ze aan alle bezoekers zomaar een tas gaan uitdelen met reclamedingen erin? Ik was laatst bij een andere beurs en eigenlijk zat daar niets nuttigs in behalve een sleutelhangerflesopener en een pen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge