Kun je geld besparen met Blendle?

wolkenSinds een paar maanden is er iets nieuws voor krantlezend Nederland: Blendle. Blendle is een dienst waarmee je stukjes krant kunt kopen. Je hoeft dan dus geen hele krant meer te kopen, maar koopt alleen de stukjes waar je in geïnteresseerd bent. Valt hier geld mee te besparen? Mijn man heeft het voor jullie uitgezocht en ik mocht erover schrijven 😉

Wat is Blendle?

Blendle is een site waar je lid van kunt worden.Op deze site kun je door de verschillende kranten en tijdschriften heengaan en een korte omschrijving van de artikelen lezen. Als een artikel je interessant lijkt klik je het aan. Er gaat dan een klein bedrag van je tegoed af en vervolgens mag je dit artikel dan lezen. Het artikel kun je vervolgens altijd terugvinden via ‘mijn archief’ en de artikelen die je echt wilt bewaren, opnieuw wilt lezen of ergens voor wilt gebruiken kun je ook opslaan in je leeslijst. Ook kun je een hele krant of tijdschrift kopen voor de kosten die je ook in een kiosk zou betalen.

Blendl werkt met een tegoed. Het minimum tegoed dat je kunt kopen is €5. Je wordt wel aangemoedigd om een groter bedrag op te waarderen; bij €5 betaal je 30 cent transactiekosten, terwijl je bij hoger opwaarderen geen transactiekosten hebt. Om het uit te proberen krijg je eerst €2,50 starttegoed, hiermee kun je gratis bekijken hoe het werkt en of het iets voor jou is.

Hoeveel je per artikel kwijt bent wisselt per krant en per artikel.

Een nette site…

Blendle is een nette site. Ze zijn heel klantvriendelijk en denken echt met hun gebruikers mee. Een aantal voorbeelden hiervan:

  • Stel dat je 3 artikelen uit één krant leest en dat de kosten hiermee hoger worden dan wanneer je de hele krant zou hebben gekocht, dan worden die kosten in mindering gebracht en krijg je alle andere artikelen uit die krant er gratis bij.
  • Je kunt een abonnement dat je op een krant hebt koppelen aan Blendle. Je kunt dan de artikelen uit die krant altijd gratis lezen op je telefoon, computer of tablet
  • Als je per ongeluk een artikel koopt en je klikt het direct weer weg zonder het te lezen, worden de kosten van dat artikel niet in mindering gebracht op je saldo. Ook kun je aangeven als je niet tevreden bent met de inhoud van het artikel, dan worden de kosten ook teruggegeven. Uiteraard wordt hierbij wel gekeken of je geen misbruik maakt van deze regeling.

Kun je besparen met Blendl?

Er valt zeker te besparen met Blendl, maar het ligt wel heel erg aan je eigen leesgedrag. Koop jij regelmatig een krant of tijdschrift omdat er één of twee interessante artikelen instaan, dan kun je zeker besparen door deze artikeltjes via Blendle te lezen. Maar als je iemand bent die elke krant van voor naar achteren helemaal doorleest, dan ben je goedkoper uit met een abonnement op een papieren krant of tijdschrift. Als je af en toe een krant koopt bij een kiosk en deze van voor naar achteren doorleest dan is dat even duur als via Blendl.

Wat in mijn ogen wél een bijkomend voordeel is van Blendle, is dat je niet wordt geconfronteerd met schreeuwerige advertenties. En hoe minder advertenties en reclames je ziet, hoe minder je gaat verlangen naar al die (onnodige) spullen. Op die manier valt er ook een hoop te besparen…

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Kun je geld besparen met Blendle?

  1. Ik vind het ideaal! Ik woon in het buitenland en dit is echt een van de manieren om in contact te blijven met ‘thuis’. Vooral qua “wat speelt er”. Ik krijg iedere dag een nieuwsbrief met de aangeraden en meest gelezen artikelen (korte introductie en aanbeveling). Ook fijn vind ik dat ik artikelen kan opslaan en naar vrienden kan sturen. ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge