Meatless monday: rijkgevulde boerenomelet

kokVegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid én voor je portemonnee. Vandaag hebben we een recept voor een rijkgevulde boerenomelet die je zo goedkoop of duur kunt maken als je zelf wilt. Je kunt er namelijk allerlei restjes groentes in verwerken die je anders misschien niet meer zou gebruiken!

Restjes verwerken

Waarschijnlijk ken je het wel: voor bepaalde recepten heb je een halve paprika, 3 peentjes en 300 gram broccoli nodig. Dus hou je een hoop restjes over, waarvan je niet weet wat je ermee zou moeten maken. Met het volgende recept kun je deze restjes groentes en zelfs restjes aardappel goed verwerken.

Benodigdheden:

 • Restjes groentes, zoals paprika, prei, broccoli, wortel en ui (uiteraard kun je ook gewoon groentes gebruiken die je er nieuw voor koopt!)
 • 1 aardappel per persoon
 • Kruiden naar smaak
 • Geraspte kaas, of kaas die je zelf raspt
 • 3 eieren per persoon

 Zo maak je het:

 1. Schil de aardappels, snij ze in kleine blokjes en doe dit in een ruime schaal met een dun laagje water en warm dit 6 minuten in de magnetron op, of kook de blokjes gaar. (Als je restjes aardappel hebt overgehouden van een vorige maaltijd is dit nog goedkoper, omdat je dan op de stroom bespaart)
 2. Snij de groentes in kleine stukjes
 3. Bak de groentes in een grote koekenpan. Voeg de aardappel toe. Zorg dat het allemaal een beetje bruin wordt
 4. Voeg kruiden naar eigen smaak toe. Wij gebruiken vaak oregano, tijm en/of paprikapoeder. Maar in principe kan het ook met andere kruiden.
 5. Vervolgens schep je de groentes en aardappels uit de pan, maakt de pan even schoon en bakt de drie geklutste eieren aan 1 kant gaar. Daarna gooi je de groentes erop en daar overheen gooi je de geraspte kaas.
 6. Laat het geheel nog even doorbakken tot het helemaal gaar is.
Je kunt dit ei op brood eten, maar in principe is het dankzij de aardappel ook prima geschikt om als complete maaltijd te eten.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge