Museumweekend 2013: 4 leuke musea om met kinderen te bezoeken

1392876_516452316 en 7 april is dit jaar het museumweekend. Je kunt dan voor 1 euro in bijna 500 musea naar binnen. Normaal betaal je daar een stuk meer voor! Nu zijn niet alle musea even leuk met kinderen. Maar onderstaande 4 musea zijn echte aanraders!

Een museum bezoeken met kinderen

Museumbezoek met kinderen loopt vaak uit op een rampzalig uitje. Dit komt doordat kinderen een kortere spanningsboog hebben dan volwassenen. Daardoor hebben ze meer afwisseling nodig. Een museum met het ene schilderij na het andere is dus niet aan te raden met kinderen. Al zullen er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn.

Wat wél leuk is om met kinderen te doen zijn musea die interactief zijn. Waar kinderen spelletjes kunnen doen en waar meerdere zintuigen geprikkeld worden. En uiteraard waar veel te spelen is. Onderstaande musea voldoen aan deze criteria én doen mee aan het museumweekend.

Maritiem Museum in Rotterdam – Professor Plons

Het Maritiem Museum in Rotterdam biedt voor elk wat wils. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het kindergedeelte, waar zij avonturen kunnen beleven met Professor Plons. Hier leren ze spelenderwijs vanalles over scheepsvaart, waaronder wat voor type boten er zijn en hoe die boten navigeren.

Ook is er een speelgedeelte bij met een hoop wateractiviteiten. Als het lekker weer is, is dit hartstikke leuk voor kinderen!

Je betaalt in dit weekend 1 euro.

Science Center Nemo in Amsterdam

Nemo is echt voor de kleine professortjes. Het is heel interactief en helemaal gericht op natuurkunde en wetenschap. Kinderen kunnen hier allerlei proefjes doen, zoals het gebruiken van waterkracht, kettingreacties bouwen en DNA onderzoeken.

Tijdens het Museumweekend is de toegang van dit museum gratis!

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Is dit eigenlijk wel een museum te noemen? Het is eigenlijk meer een museumdorp. Hier loop je door een dorp heen dat stil lijkt te staan in de tijd. Er worden allerlei oude ambachten, zoals kantklossen, gedemonstreerd en bij veel dingen mogen kinderen meehelpen. Ook kunnen kinderen in ouderwetse klederdracht door het park heenlopen en is er ouderwets speelgoed, zoals stelten, klossen en hoepelen.

Dit museum kost 1 euro tijdens dit weekend.

Nederlands stripmuseum in Groningen

In Groningen heb je het Nederlands stripmuseum. Hier heb je tijdens het museumweekend een leuke speurtocht voor kinderen. Daarnaast kun je ook meedoen aan een workshop striptekenen. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk!

De entree bedraagt tijdens het museumweekend 1 euro.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Museumweekend 2013: 4 leuke musea om met kinderen te bezoeken

  1. Ik heb nog nooit van het museumweekend gehoord! Het is dat ik al een museumkaart heb, en altijd naar musea kan, maar anders zou ik zeker gaan. 1 euro is echt niets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge