Niet op tijd begonnen met de cadeautjes? Zo kun je toch nog besparen

strikkenEen tip die elk jaar voorbij komt rond de feestdagen is om op tijd te beginnen met het kopen van de cadeautjes. Toch laat ik me elk jaar weer overvallen en moet dan weer op het laatste moment aan de bak voor de kerstinkopen! Toch zijn er ook nu nog manieren om niet teveel geld uit te geven aan cadeautjes!

Besparen op cadeautjes

Door het hele jaar door goed op te letten en cadeautjes te kopen kun je flink besparen. Bovendien zijn de kosten meer verspreid over het jaar, waardoor je niet in één maand ontzettend veel hoeft uit te geven. Veel mensen zijn daarom ontzettend slim bezig door alvast wat mee te nemen voor de kerst. Zelf ben ik helaas niet zo slim en dus moet ik nu nog steeds beginnen aan de kerst-inkopen! Maar gelukkig heb ik ook een aantal manieren om dit goedkoop te doen!

 

1. Shop online!

Het hele jaar koop ik alles het liefst in de winkels, want dat is beter voor de plaatselijke middenstand. Maar rond de feestdagen maak ik een uitzondering en shop ik het liefst online. Ik heb hier verschillende redenen voor:

  • Rond de feestdagen is het altijd loeidruk in de winkels. Daar loop ik liever niet tussen.
  • Online kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en dit kan flink schelen
  • Als ik in de winkels loop koop ik ongemerkt toch ook altijd wat dingen voor mezelf die ik eigenlijk niet nodig heb!

2. Gebruik cadeaubonnen en kortingsbonnen!

Het hele jaar door spaar ik cadeaubonnen op. Bijvoorbeeld door vragenlijsten in te vullen bij TNS Nipo. Deze cadeaubonnen gebruik ik dan rond de feestdagen om cadeautjes van te kopen. Zo kost het me (voor mijn gevoel, tenminste!) helemaal niks! 😉

Ook probeer ik altijd goed gebruik te maken van kortingsbonnen. Optimel spaarpunten, bijvoorbeeld. Met deze spaarpunten kun je momenteel allerlei leuke waardebonnen ‘kopen’ en die kun je dan weer bij een webshop inleveren voor korting. Scheelt toch weer!

Als derde laat ik in December ook mijn Euroclix uitbetalen. Zo heb ik wat extra budget voor het kopen van de kerstcadeautjes.

3. Shop tweedehands

De derde en laatste manier die ik wil noemen om goedkoper aan kerstcadeautjes te komen is om tweedehands te kopen. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd, maar ík in elk geval wel! 😉 Voor kinderen is er heel veel tweedehands speelgoed te krijgen dat nog prima een ronde mee kan. Je kunt hierbij denken aan speelgoed als Duplo, Lego of houten treinsets. Eigenlijk is het gewoon zonde om dit nieuw te kopen!

 

Op welke manier houden jullie het budget in December onder controle? 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Niet op tijd begonnen met de cadeautjes? Zo kun je toch nog besparen

    • Da´s wel super als je het daar zo over eens bent met elkaar. Voor mij hoeven die cadeautjes ook niet persé, maar de rest van de familie vindt het wel heel erg leuk, dus meeste stemmen gelden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge