Rente van 6% bij Albert Heijn

wagentjeEen van de leukste manieren om wat extra geld bij te verdienen vind ik het sparen van koopzegels. Het is een soort sparen waarbij je niet tot het eind van het jaar hoeft te wachten tot je rente ontvangt… Bovendien is het inplakken van zegeltjes voor mijzelf nogal verslavend gebleken. Ik vind het een kick om zo snel mogelijk mijn zegelboekje vol te krijgen en weer wat extra rente te ontvangen. 

Zegels sparen

Bij de Albert Heijn kun je zegels sparen bij al je aankopen. Bij elke euro die je uitgeeft kun je een zegel van 10 cent erbij kopen. Zodra je boekje vol zit (je moet dan 490 zegels hebben) kun je ze inleveren. Je krijgt voor een vol spaarboekje 52 euro, dus 3 euro extra. Dit is iets meer dan 6% rente dat je ontvangt! Er is geen enkele spaarrekening in Nederland die zo’n hoge rente aanbiedt.

490 euro aan boodschappen bij Albert Heijn?!

Albert Heijn is niet de goedkoopste supermarkt, dus ik doe er lang niet al mijn dagelijkse boodschappen. Toch lukt het me elke keer weer om binnen 3 maanden een zegelboekje vol te hebben. Ik heb hiervoor de volgende tips en trucs:

 • Ik koop altijd cadeautjes bij de Albert Heijn. Dat kan variëren van een lekkere douchegel tot bakspulletjes of een bloemetje.
 • Ik koop voor verjaardagen al het gebak bij Albert Heijn. Het is even duur als bij andere winkels, net zo lekker én ik kan er zegels mee verdienen.
 • Ik heb hulptroepen ingeschakeld. Mijn moeder en oma kopen ook zegels voor me.
 • Als ik van tevoren weet dat ik een cadeautje ga kopen bij een andere winkel, dan kijk ik tijdens mijn boodschappenrondje of er toevallig ook een cadeaukaart van die winkel is. Die koop ik dan speciaal daar, zodat ik zegels erbij kan nemen…
 • Eén keer heb ik een vrij duur artikel gekocht en later weer teruggebracht. Dit was natuurlijk niet met voorbedachte rade, maar het is wel een snelle manier om aan zegels te komen voor ondeugende mensen.

Rente op jaarbasis vs direct rente

Een groot voordeel van sparen bij Albert Heijn is dat je de rente direct ontvangt zodra je spaarkaart vol is. Je hoeft geen jaar te wachten voor het wordt uitgekeerd. Dus eigenlijk is de winst die je behaald door te investeren in Albert Heijn punten nog groter dan je zo op het eerste oog denkt!

Rekenvoorbeeldje:

Ik doe er 2 maanden over om 49 euro bij elkaar te sparen bij Albert Heijn. Na die twee maanden lever ik mijn kaart in en heb dus 3 euro verdient.

Als ik 2 maanden 49 euro op mijn spaarrekening zet en het er daarna vanaf haal, dan krijg ik alleen rente over die 2 maanden. Dus in plaats van 3% (in het gunstigste geval!!) krijg ik maar 0,5% rente over die 49 euro. Dat is dus nog geen 25 cent!

In werkelijkheid ontvang je dus niet 2 keer zoveel rente over je geinvesteerde geld, maar wel 12 keer zoveel! Kortom: ik kan zegels sparen bij de Albert Heijn van harte aanraden. Je geld groeit er sneller dan wanneer je het op je spaarrekening laat staan!

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Rente van 6% bij Albert Heijn

 1. Ik heb jullie nieuwe site gevonden :-). Leuke naam en het ziet er nu al super uit.

  Zelf spaar ik zegels bij de plusmarkt en jumbo. Bij jumbo kost een vol boekje 25 euro aan zegels en geeft 26 euro contant, dus maar 1 euro winst.
  Bij de plus kost een vol boekje 4 euro, je krijgt bij inleveren 6 euro. Niet veel, maar het sparen gaat snel en je kan boekjes ook opsparen en er meer tegelijk inleveren.

  Succes met de site. Ik zet hem bij mijn favorieten.

  groet, Ingrid

 2. Maar… maar… maar…
  Even een puntje: je maakt in 3 maanden dus 3 euro ‘winst’? Mag ik voorzichtig stellen dat het boodschappen doen bij een andere super dan de AH me méér per maand oplevert??

  • Dat klopt. Daarom doe ik ook niet al mijn boodschappen bij de AH, alleen degene die ik nergens anders kan krijgen (vb: risotto en heeeerlijke vegetarische pizza’s) en de rest doe ik bij de goedkopere supermarkt.
   Het is vooral met non-food, cadeautjes en cadeaukaarten dat ik de zegels bij elkaar spaar 🙂

 3. Lekkere douchegels koop je vrijwel altijd voor een fractie van de prijs bij bijvoorbeeld de Action. Bij AH ben je vrijwel altijd te duur uit, of het moet een aanbieding zijn.

 4. Als je weinig bij Albert Heijn koopt (ik vind het te duur) en toch zegels spaart, dan duurt het te lang voordat je boekje vol is. Dus ontvang je minder rente. Volgens mij is zegels bij Albert Heijn sparen niet winstgevend als je er weinig koopt.

  • Met de huidige rente-percentages loont het; tenzij je langer dan 3 jaar over het sparen van de zegeltjes doet 🙂 Het blijft natuurlijk altijd belangrijk om hier inderdaad kritisch naar te kijken!

 5. Ik lees en hoor nog wel eens dat mensen de opbrengst van het volle boekje in een spaarpot stoppen, maar als je je rente/winst weer investeert heb je na je voorbeeld van iedere 2 maanden met de rente op rente veel meer verdiend dan de 6%

  investering opbrengst Rente %
  kaarten per jaar
  1 49 52 6,1224489796
  2 46 52 13,0434782609
  3 43 52 20,9302325581
  4 40 52 30
  5 37 52 40,5405405405
  6 34 52 52,9411764706

  bij 6 kaarten heb je dus een rendement van 52% en dat is netto.

  Als je het door berekend krijg je dus na 9 kaarten meer dan 100% rente.

  Je kan het dus beter in de zegels investeren ipv in je spaarpotje gooien.

 6. Pingback: 5 aparte manieren om een klein beetje geld bij te verdienen

 7. Pingback: Boodschappenchallenge: alles bij de Lidl!

 8. Gemakkelijk is ook dat je niets verplicht bent. Als je voor 26 euro koopt en het komt je even niet uit om voor 2,60 aan zegeltjes bij te kopen, dan sla je een keer over. Geen probleem.

 9. Geklets over rente is onzin. Als het rente was, kreeg je meer voor je boekje zegels naarmate je het langer bewaarde. Spaargeld geeft na 10 jaar meer rente dan na 1 jaar, immers. AH doet het volgende: je betaalt 490 euro voor de boodschappen + 49 euro voor de zegels (samen 539 euro) en dan krijg je 3 euro korting op de gedane aankopen. Dat is 0,55% korting. Bij een goedkopere supermarkt ben je dus echt goedkoper uit. En als je belooft elke maand voor 500 euro boodschappen te doen, kan je waarschijnlijk een grotere korting afspreken…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge