Vakantie: vroegboek-korting of last-minute?

vliegenDe tijd om een vakantie uit te kiezen zit er voor veel mensen weer aan te komen. Reisbureau’s stunten met prijzen en geven vaak flinke vroegboek-korting. Maar is dit écht goedkoper of kun je toch beter voor een last-minute boeking gaan? Positief Besparen heeft het voor je uitgezocht.

Vroegboek-korting vs last-minute boeking

Vroegboek-korting is een korting die je krijgt als je de vakantie vroeg boekt. Door middel van een vroegboek-korting proberen reisbureau’s en tour-operators zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een vakantie te laten boeken. Zo zorgen ze ervoor dat de locaties die zij aanbieden zo snel mogelijk volgeboekt zitten.

Voordelen van vroeg boeken zijn:

  • Je hebt direct zekerheid dat je op vakantie kunt naar de bestemming die je wilt
  • Je kunt genieten van de voorpret
  • Je weet het precieze bedrag dat je kwijt zult zijn en kunt hier dus voor sparen

Last-minute is juist het tegenovergestelde: als het vakantie-seizoen bijna begint en er zijn nog lege kamers over in een hotel, dan zal het reisbureau dit aanbieden met een last-minute korting om ervoor te zorgen dat het hotel toch nog zo vol mogelijk zit.

Voordelen van last-minute boeken zijn:

  • Je kunt op het laatste moment kijken waar het lekker weer is en op basis daarvan bepalen waar je heengaat
  • Je hoeft geen annuleringsverzekering af te sluiten, omdat je (in sommige gevallen) vrijwel direct kunt vertrekken
  • Het is avontuurlijk om op het laatste moment te bepalen waar je heengaat

De beste momenten om een vakantie te boeken zijn dus vlak na de kerstvakantie óf juist vlak voor de zomervakanties beginnen. En beide keuzes hebben hun eigen voordelen…. Maar wat is nu goedkoper?!

Vroegboek-korting wint!

De meningen over wat goedkoper is zijn nogal verdeeld. De één zweert bij vroeg boeken, terwijl de ander zegt dat op het laatste moment een reis plannen goedkoper is. Positief Besparen heeft daarom navraag gedaan bij een vriendin die op een reisbureau werkt…. Als er iemand is die het kan weten, dan is zij het! Hier kwam uit dat vroegboek-korting uiteindelijk tóch goedkoper is dan last-minute boeken. Bovendien loop je dan niet het risico om in een van de slechtere kamers terecht te komen! Rond deze tijd is dus het juiste moment om je slag te slaan!

Maar bedenk je wel: het allergoedkoopste blijft natuurlijk een staycation!

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Vakantie: vroegboek-korting of last-minute?

  1. Nog meer vakantiebespaar tips nodig van je connectie uit de reisbranche 😉 Let me know! Ik kan je nog wel wat insider info geven!

  2. Pingback: Keuzestress: vroeg boeken of last minute? - Reiswijzer kids&co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge