Vier de liefde op Valentijnsdag

roosOver iets minder dan twee weken is het alweer Valentijnsdag. Hoewel dit officieel een dag is om de liefde te verklaren aan iemand op wie je in het geheim verliefd bent, vind ik het ook een mooie dag om je andere geliefden in het zonnetje te zetten. Dit hoeft niet altijd (veel) geld te kosten…

Valentijnsdag

Je zou het haast vergeten, maar vroeger was Valentijnsdag alleen maar een dag om in het geheim de liefde aan iemand te verklaren. In de jaren ’90 werd het steeds commerciëler en bekender en kwam de nadruk meer te liggen op liefde dan op geheime verliefdheid. Hierdoor sprak het een grotere doelgroep aan en kon er ook meer reclame gemaakt worden voor Valentijnsdag:

  • ‘Neem je geliefde een weekendje mee naar Parijs’
  • ‘Geef je schatje een mooie gouden armband’

Je zou haast gaan denken dat je alleen met dure gebaren kunt laten zien hoeveel je van elkaar houdt! Gelukkig is dat niet zo en zijn er ook zat leuke manieren om elkaar te verrassen die niet zoveel geld hoeven te kosten.

Valentijnscupcakes maken

Ze zeggen wel eens dat de liefde van de man door de maag gaat. Waarom zou je het niet eens uitproberen door zelf heerlijke valentijnscupcakes te bakken? Je kunt ze versieren met dingen zoals marsepein, rode suikerhartjes, roze botercreme en nog veel meer…

Een romantisch avondje samen

Wil je een avond romantisch samen doorbrengen, maar heb je geen geld om uit eten te gaan of een film te kijken in de bioscoop? Verras je partner dan met een heerlijke, luxe zelfgekookte maaltijd en een romantische film die jullie samen knus op de bank kunnen kijken.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eigenlijk zijn de mogelijkheden om samen jullie liefde voor elkaar te vieren eindeloos. Ik noem nog een paar korte ideetjes om jullie op weg te helpen:

  • Maak een afspeellijst met mooie, romantische liedjes erop die je aan je partner doen denken en luister die met zijn tweetjes op Valentijnsdag terwijl jullie een wijntje op de bank drinken
  • Maak samen een mooie wandeling door de duinen of in het bos
  • Schrijf een mooi gedicht voor je partner dat je voor hem/haar voordraagt
  • Zet een powerpointpresentatie in elkaar met foto’s en leuke anekdotes van jullie samen erin

 

Hoe je Valentijnsdag ook viert, bedenk je dat het vooral een moment voor jullie samen is. Je hoeft niemand te imponeren met je cadeautje. Een eenvoudig cadeau dat precies raak is voor jullie twee is veel meer waard dan een duur cadeau waar weinig tijd en energie aan is besteed!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge