Wees een brutale bruid die bespaart op de bruiloftskosten

bruidTrouwen is een dure aangelegenheid. Dit hebben wij ook aan den lijve ondervonden. Toch valt er ook bij het voorbereiden van een trouwerij een hoop te besparen. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk en met deze tips moet dat zeker gaan lukken!

Bespreek je prioriteiten.

Het eerste dat jullie samen dienen te doen is het bespreken van jullie prioriteiten. Op welke dingen wil je wél besparen en op welke niet. Ik vond het zelf bijvoorbeeld belangrijk om een feest mét muziek te hebben ’s avonds. Dus daar wilde ik niet op besparen. Officiële trouwkaarten vonden wij dan weer minder belangrijk, dus daar hebben we wel een hoop op kunnen besparen. Dit is voor iedereen anders, dus is het erg belangrijk om dit samen te bespreken.

Begin vroeg.

Hoe eerder je begint met het regelen van alle zaken rondom de trouwdag, hoe groter de kans is dat je ergens korting krijgt of een goedkopere winkel kunt vinden. Als je alles op het laatste moment doet, heb je gewoon geen tijd meer om te wachten op aanbiedingen of om uit te zoeken of een andere bloemist goedkoper is. Begin dus op tijd en vraag veel verschillende offertes op. Hier kun je heel veel geld mee besparen!

Stel de datum vast op basis van je budget

Maak een budget, waarbij je ook altijd rekening houdt met onverwachtse kosten. Een bruiloft organiseren kost namelijk altijd meer geld dan je van tevoren hebt gebudgetteerd. Vervolgens bekijk je hoeveel geld je per maand opzij kunt zetten. Zo bereken je hoe lang je moet sparen. Op basis daarvan kun je dan een trouwdatum uitkiezen.

Hou het simpel

Hou er bij de planning rekening mee om dingen niet teveel op verschillende locaties te doen. Als je bijvoorbeeld op één locatie ’s middags de taart kunt aansnijden en daarna er kunt eten, dan kun je vaak nog wat korting bedingen. Bovendien hoef je dan ook niet de hele dag heen en weer te reizen, waardoor het trouwvervoer vaak ook wat goedkoper uitkomt.

Wees een brutale bruid of bruidegom

Bij de vorige tip gaf ik aan dat je vaak wel korting kunt bedingen. Hier moet je natuurlijk wel een beetje brutaal voor zijn! Er zijn maar weinig bedrijven die uit zichzelf een korting aanbieden, maar als je het vraagt zijn ze hier vaak wel toe bereid.

Maak gebruik van je sociale netwerk.

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van je vrienden, familie en kennissen. Veel mensen hebben wel iemand in de kennnissenkring met een mooie auto. Andere mensen kennen iemand die banketbakker of bloemist is (geweest). Misschien ken je zelfs iemand die ook pas is getrouwd, waardoor je bepaalde assecoires, zoals een sluier of mooie sieraden, van hen kunt lenen.

Laat je niet verleiden tot een dure aankoop omdat er ‘trouw-‘ voor staat

Als ergens trouw voor staat kun je ervan uitgaan dat het twee keer zo duur is als normaal. Trouwkaarten, trouwjurken, trouwringen, trouwauto’s, trouwtaarten…. Wanneer je gewone kaarten, een gewone jurk, gewone vriendschapsringen of een gewone auto huurt op koopt, ben je een stuk goedkoper uit.

Wil je toch graag een échte trouwjurk? Deze zijn bij veel bedrijven ook te huur. Er is in principe weinig verschil tussen een nieuwe trouwjurk of een gehuurde trouwjurk; beiden worden op maat gemaakt voor je. Het enige verschil is dat de jurk al eerder is gedragen en dat je hem dus niet kunt bewaren. Als je geen waarde hecht aan het bewaren van de trouwjurk dan kan het huren van een jurk dus een flinke besparing opleveren.

Bespaar niet op de verkeerde dingen

Sommige mensen besparen door te beknibbelen op een huwelijksverzekering. Zo’n verzekering kan echter goed van pas komen. Bijvoorbeeld als blijkt dat de bruiloft niet door kan gaan wegens het overlijden van een familielid in de week voor de grote dag. Of als je huis, waar de bruidsjurk ook aanwezig was, in de fik vliegt. Dan ben je blij dat je honderd euro extra hebt uitgegeven aan deze verzekering!

Maak dingen zelf

Het is vaak goedkoper om zelf dingen te maken dan om ze kant en klaar in een winkel te bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus bloemschikken gaan volgen, zodat je zelf de corsages kunt maken. Een ander idee is om goedkope kaarten te kopen en dan zelf de tekst erin te schrijven. Ook bedankjes voor de gasten hoeven niet veel te kosten als je het zelf maakt.

Een laatste tip…

Met deze tips moet het vast lukken om een stuk goedkoper, en dus sneller, te kunnen gaan trouwen. Mijn laatste tip: bespaar niet op dingen die heel belangrijk voor je zijn. Het is tenslotte een dag die je hopelijk maar één keer in je leven gaat beleven, dus maak er een droomdag van die je nooit zult vergeten!

 

Meer lezen over trouwdag-voorbereidingen?

[bol_product_links block_id=”bol_5102a1624cc89_selected-products” products=”1001004010515200,1001004002497270″ name=”trouwen” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”000000″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Wees een brutale bruid die bespaart op de bruiloftskosten

 1. Je kunt: gratis trouwen, een feest geven in een openbaar park, studenten inhuren voor de catering en ook zelf je drank en eten inkopen. Een jurk hoeft geen trouwjurk te zijn en als man kun je prima op je gympen trouwen. Voor max 1500 euri heb je een topdag en is iedereen lam!

  • Klopt. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt in principe, als je maar niet jezelf teveel laat beinvloeden door de media die zegt dat alles nieuw, netjes en volgens de regels moet. 🙂 Bedankt voor de aanvulling.

   (Overigens gratis trouwen is meestal op heel nare tijdstippen, bijvoorbeeld op maandagochtend)

 2. Laat je ook niet beïnvloeden door familie. Vaak willen (schoon)moeders nogal eens ‘helpen’ of hebben ze wensen. Een mooie trouwlocatie of een ander plaatje in hun hoofd waar het huwelijk van zoon of dochter aan moet voldoen.

  Soms willen ze dat je bepaalde mensen uitnodigd, omdat zij bij het huwelijk van hun kind geweest is of om een andere reden. Mensen die je zelf helemaal niet wilt uitnodigen, ook niet op de receptie.

  Blijf op één lijn als bruidspaar en laat niemand van de familie, vrienden of collega’s daar tussen komen. Voor je het weet wordt het huwelijk veel groter, en dus duurder dan je van plan was en komt het de relatie tussen jullie beiden ook niet ten goede.

  groet, Ingrid
  (Zuinige vegetariër)

  • Helemaal mee eens! Al is dat wel heel erg lastig, is mijn ervaring… Ik wilde toch wel graag iedereen tevreden stellen 🙂

 3. Pingback: Zo wordt je een geweldige onderhandelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge