Zo kom je goedkoop door de feestdagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZijn de decemberfeesten voor jullie ook altijd zo´n aanslag op je budget? Hier wel in elk geval! Gelukkig heb ik inmiddels een hoop fijne manieren gevonden om de kosten te drukken. Ik heb er een aantal voor jullie op een rijtje gezet!

December is de duurste maand van het jaar

Voor veel mensen is December de duurste maand van het jaar. Dure cadeautjes, bijzondere gerechten en nieuwe kleding zijn hier vaak de oorzaak van. Maar het kan anders! Met de volgende tips kun je de kosten in elk geval binnen de perken houden!

1. Investeer in rituelen!

Als ik terugkijk naar mijn eigen herinneringen aan Kerst van vroeger dan herinner ik me echt niet meer wat er onder de boom lag! Wat ik me wél herinner is de speciale kerst-tulband die mijn moeder ieder jaar maakt. Ik kan me geen enkele kerst herinneren zonder deze tulband! Dit soort ritueeltjes maken de feestdagen waardevol zonder dat het extreem veel geld hoeft te kosten.

Lees meer in het blogje Investeer in waardevolle gezinsrituelen.

2. Maak dingen zelf!

Door zelf snoepgoed te maken voor Sinterklaas of Kerst kun je veel geld besparen. Je kunt hierbij denken aan kruidnoten, pepernoten of chocolademousse gemaakt van chocoladeletters. 😉

Ook kun je veel geld besparen door zelf te koken tijdens de feestdagen in plaats van uit eten gaan. Of door zelf vlees klaar te maken voor de gourmet in plaats van kant-en-klaar pakketten te kopen. Sterker nog: je kunt nu al beginnen met het inslaan van aanbiedingen en op die manier stukken goedkoper uit zijn dan wanneer je alles in de laatste week voor Kerst moet kopen!

3. Geef meer voor minder

Bij de Action kun je voor weinig geld leuke cadeautjes scoren. Hier kun je dan bijvoorbeeld een thema-pakketje van maken voor onder de kerstboom. Zo´n pakketje valt vaak goed in de smaak, omdat je lekker veel kleine cadeautjes krijgt en omdat er duidelijk veel aandacht aan is besteed.

4. Shop online!

Rond de feestdagen vind je mij tegenwoordig niet meer in de winkels. Het is veel te druk en iedereen is gestrest, dus dat doe ik mezelf niet meer aan. Door online te shoppen kun je bovendien prijzen vergelijken en daarnaast kom je ook niet in de verleiding om meer te kopen dan je van plan was. Alleen maar pluspunten rond de feestdagen dus!

5. Maak het bespreekbaar

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gewoon eens niet mee te doen met de december-gekte. Niemand verplicht je om cadeautjes, luxe eten en veel te dure kleding te kopen! Wie weet is iedereen wel opgelucht en vieren jullie dit jaar de feestdagen wel op een heel andere manier. 🙂 (En misschien ook wel niet, want ik heb dit zelf ook wel eens geprobeerd maar uiteindelijk is er weinig verandert 😉 )

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Zo kom je goedkoop door de feestdagen

  1. Ik geef ook niet (meer) zoveel geld uit aan de feestdagen! Ik verzamel als sinds de zomer kleine cadeautjes en ik vertik het om een nieuwe kerstjurk of iets dergelijks aan te schaffen voor gigantische bedragen! Ook mag ik dit jaar absoluut geen nieuwe kerstspullen kopen, want zeg nou zelf…hoeveel pieken heeft een mens nou echt nodig?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge