Zo maak je een groot succes van thuisblijven tijdens de vakantie

Zemanta Related Posts ThumbnailHeb jij al eens overwogen om thuis te blijven tijdens de (zomer)vakantie? Het hoeft helemaal niet erg te zijn om vakantie te vieren in je eigen huis. Met deze 5 simpele stappen maak je van jouw “staycation” een groot succes!

Voor veel mensen breekt nu de tijd weer aan om een vakantie te boeken. Maar als je geen geld hebt om op vakantie te gaan, of je vakantiegeld ergens anders voor wilt reserveren, kun je een hoop geld besparen door thuis te blijven. Wij hebben 5 stappen op een rijtje gezet om er een leuke vakantie van te maken!

1. Ga langs bij de plaatselijke VVV om je te laten informeren

Ik dacht dat ik wel op de hoogte was van alle uitstapjes en bezienswaardigheden bij ons in de buurt. Maar ik had het helemaal mis! Na een bezoekje aan de VVV van Rotterdam kwam ik erachter dat er nog veel meer te doen was dan ik al dacht! Bovendien vond ik er ook wat kortingsbonnen voor diverse attracties. Het kan dus nooit kwaad om even bij de VVV te gaan polsen. 🙂

2. Kijk in de gemeentegids

Woon je in een stad zonder VVV? Dan kun je in de gemeentegids vaak wel wat informatie vinden, zoals welke musea er bij jou in de omgeving zijn, maar ook welke zwembaden, theaters en andere bedrijven er in jouw omgeving te vinden zijn.

Doe hierbij net alsof je een toerist bent…. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld leuk om in het buitenland een (boeren)markt te bezoeken. Waarom zou je datzelfde dan niet eens in je eigen omgeving proberen?! Wie weet is het wel superleuk!

3. Pluis de lokale krantjes uit

Lokale initiatieven worden het meest gedeeld in lokale krantjes. Om er dus achter te komen wat er te beleven is in jouw omgeving tijdens de staycation kun je deze lokale krantjes uitspitten. Misschien wordt er tijdens jouw vakantie wel een interessante lezing of een leuke wandeling georganiseerd.

4. Zorg voor voldoende boodschappen en een opgeruimd huis

Een van de dingen die zo fijn zijn aan een vakantie is dat je even niet bezig hoeft te zijn met het huishouden. Zorg er dus voor dat je tijdens de thuisblijfvakantie ook niet bezig hoeft te zijn met dit soort zaken. Ruim van tevoren goed op en maak alles lekker schoon. Verschoon de bedden en maak ze extra mooi op, net zoals in een hotel. Zorg er ook voor dat er al boodschappen in huis zijn, zodat je ook daar geen omkijken meer naar hebt.

5. Doe net of je wél op vakantie gaat

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als de collega’s van mijn man zouden weten dat wij een weekje thuisblijven in plaats van op vakantie gaan, dan weet ik zeker dat ze wel een paar keer zouden bellen met vragen voor mijn man! Laat daarom zo min mogelijk mensen weten dat je niet op vakantie bent en geniet ongestoord van de rust in je eigen vertrouwde omgeving 😉

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Zo maak je een groot succes van thuisblijven tijdens de vakantie

  1. Ja ik blijf al jaren thuis, heerlijke stressvrije manier van vakantie genieten en heel je budget beschikbaar voor uitstapjes en leuke dingen ipv dure reiskosten.

  2. ben toch wel heel blij dat we meestal wel een weekje weg kunnen.. dochter heeft 6 weken schoolvakantie en zou t enorm pittig vinden om haar ook 6 weken te moeten vermaken vanuit huis.. even andere omgeving en ook echt alle tijd bij elkaar.. op vakantie neem ik geen laptop meer mee sinds ik een smartphone heb..thuis gaan man en ik onze eigen gang wat meer.. als we beiden thuis zijn is er jusit tijd voor klusjes of huishouden en ik denk ook dat als we thuis blijven we ons niet druk maken of we wel tegelijkertijd vrij hebben.. als we weg willen zorgen we daar wel voor natuurlijk. we hebben nog niets geboekt en gaan ook altijd redelijk voordelig (1 weekje en t liefst met een leuke aanbieding oid)

    maar veel handige tips voor de rest van de vakantie 😉 wij hebben al genoeg plannen en ideeen.. dagje efteling als t lukt, een x plaswijck, biesbosch, paar x naar de speeltuin bij Happy Italy hier (italiaans restaurant met een buiten en binnenspeeltuin. je hoeft er niet altijd uit eten natuurlijk, gewoon wat drinken smiddags terwijl de kids spelen kan natuurlijk ook! lekker op de fiets ernaartoe!), stukjes fietsen en picknicken, fietsen langs speeltuintjes, met slecht/minder weer eens naar de binnenspeeltuin, dochter wil nog graag naar de bios, en op werkdagen lekker veel in de tuin spelen, knutselen, binnen spelen, naar het jeugdspeelpark hier in t dorp of naar de kinderboerderij in t dorp hiernaast, een x naar de kinderboerderij met leuke speeltuin in dordrecht, zwemmen, we vermaken ons wel :p kom bijna nog dagen te kort haha
    Gretha plaatste onlangs… winkelenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge