Zo maak je optimaal gebruik van geld-terug-acties

Zemanta Related Posts ThumbnailAls je goed oplet in de supermarkt kun je regelmatig geld terugkrijgen wanneer je een aankoop doet. Op die manier valt er elke maand toch wel €15 op de boodschappen te besparen. Met deze 3 richtlijnen zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van geld-terug-acties!

Geld-terug-acties

A-merken willen graag dat je hun nieuwe producten probeert, zodat je ontdekt hoe lekker ze zijn en ze daarna vaker gaat kopen. Daarom investeren ze in geld-terug-acties. Dit werkt als volgt: je koopt het product en geeft via internet je gegevens door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot weken eenmalig je aankoop-bedrag terug.

Ik vind dit een leuke manier om nieuwe producten uit te proberen die ik anders niet koop en doe dus vaak mee aan deze acties. Door mezelf aan een aantal richtlijnen te houden bespaar ik hiermee ook nog een klein beetje geld!

1. Tijd besparen door te “batchen”

Ik wil niet teveel tijd kwijt zijn aan het opzoeken van gratis producten. Daarom kies ik altijd één moment per maand uit waarop ik in één keer een lijstje maak met producten die op dat moment gratis worden aangeboden. Om hierachter te komen maak ik gebruik van de sites Korting is leuk en Dutchcouponing. Ik hoef dan dus ook maar eens per maand achter de computer te gaan zitten om overal mijn gegevens door te geven.

2. Producten vervangen door gratis versies

Als ik een gratis product koop zie ik dit niet als een extraatje, maar als een vervanging van mijn normale boodschappen. Dus als er een geld-terug-actie is van quinoa, dan eet ik quinoa in plaats van rijst. En als ik gratis koekjes kan proberen dan eet ik die in plaats van de normale koekjes en zie het niet als een extraatje. (Al gaat dat bij koekjes nog wel eens mis, maar ik doe mijn best 😉 )

3. Ik ga voor gratis, niet voor korting!

Soms staan er op Korting is leuk ook acties waarbij je de helft van het aankoopbedrag terugkrijgt. In zo’n geval maak ik alleen gebruik van de korting als het een product is dat ik toch wel zou kopen. Ik laat me niet verleiden om producten met korting te kopen terwijl ik ze eigenlijk niet echt nodig heb!

 

Leuke hobby

Inmiddels zie ik de speurtocht naar gratis producten als een soort van gekke hobby. Ik ben er erg enthousiast over en vind het stiekem wel jammer dat het in Nederland niet mogelijk is om aan “extreme couponing” te doen, zoals in de gelijknamige TLC serie:

 

Halen jullie ook wel eens producten waarbij je geld terug kunt krijgen?!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Zo maak je optimaal gebruik van geld-terug-acties

  1. Wat een nuttige en leuke bericht. Het is mij één keer gelukt met een een bonnencombinatie iets gratis te krijgen, en zelfs daarnaast ook nog geld toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge