Leer in 5 minuten onderhandelen als een pro

Cows on MeadowAls je goed kunt onderhandelen kun je veel geld besparen. Of dat nou is bij de aankoop van een auto of gewoon op een rommelmarkt; goed kunnen onderhandelen komt altijd van pas. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet!

Onderhandelen

Onderhandelen is iets dat veel mensen alleen maar in het buitenland durven te doen. Dan wordt er opeens flink onderhandelt over de prijs van toeristische prulletjes. Toch valt er ook in Nederland het nodige te onderhandelen!! Met deze tips kun ook jij het onderste uit de kan halen….

Tip 1: weet wanneer je kunt onderhandelen

Je kunt veel vaker over een prijs onderhandelen dan je zou denken:

  • Bij grote aankopen, zoals een nieuwe auto of een koelkast
  • Als je ergens grote hoeveelheden van nodig hebt (bijvoorbeeld: je organiseert een trouwerij en wilt grote hoeveelheden drank bestellen bij een slijterij)
  • Als je een mankement aan een product ziet. Bijvoorbeeld bij een beschadigde verpakking of een klein krasje op een apparaat kun je vaak korting krijgen.
  • Op rommelmarkten wordt vaak zelfs verwacht dat je gaat onderhandelen en zet men hogere prijzen neer dan ze willen hebben.
  • Ook bij banken of verzekeringen is er vaak meer onderhandelruimte dan je zou denken. Vraag meerdere offertes aan en probeer de banken of verzekeringsmaatschappijen tegen elkaar uit te spelen 😉

Tip 2: blijf altijd respectvol

Een geslaagde onderhandeling is afhankelijk van één belangrijke factor: de verkoper moet het je gunnen! Als je respectvol en vriendelijk blijft heb je een veel grotere kans dat je uiteindelijk met korting de winkel uitloopt dan wanneer je onbeleefd en veeleisend bent tegen de verkoper.

Tip 3: laat je schaamte los

Onderhandelen vinden veel mensen een gênante bezigheid .  Daarom laten ze zich tegenhouden om te onderhandelen en betalen liever het volle pond. Zó jammer! Probeer dus je gevoel van schaamte kwijt te raken. Er is niks mis met onderhandelen! Je kunt beter trots zijn dat je zo goed op je geld let en het niet ondoordacht uitgeeft!

Tip 4: geef niet direct op

Verkoopmedewerkers zijn soms net mensen 😉 Maak gebruik van hun eigen technieken om korting te krijgen. Zo zeggen ook verkopers niet graag twee keer achter elkaar nee. Als ze je geen 10% korting kunnen geven, misschien dan wél 5%? Grote kans dat ze een tweede keer wél ja zeggen.

Tip 5: durf weg te lopen

Wat ook wel eens helpt is om te veinzen dat je dan maar naar een concurrent stapt. Door weg te lopen geef je de boodschap af dat je niet afhankelijk bent van dit bedrijf. Als een verkoper zich dit realiseert kan het zijn dat hij opeens wél een korting kan geven.

 

Wat is jouw beste onderhandeltip? 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Leer in 5 minuten onderhandelen als een pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge