Bibliotheek goedkoop? Deze alternatieven zijn nóg goedkoper!

boekenAls je aan het besparen gaat en van boeken houdt, dan lijkt een abonnement op de bibliotheek onmisbaar! Toch zijn er ook een aantal andere manieren waarop je aan je dagelijkse leesvoer kunt komen, zonder dat je een (duur) abonnement op de bibliotheek hoeft te nemen!

Bibliotheek is goedkoop, maar niet het goedkoopste!

Vergeleken met zelf boeken kopen is de bibliotheek natuurlijk spotgoedkoop! Voor de prijzen van 4 tot 6 boeken kun je een heel jaar lang zoveel boeken lezen als je maar wilt. Het lijkt dus heel logisch om een abonnement op de bieb aan te schaffen. Maar toch zijn er ook nog andere alternatieven die ik graag met jullie wil delen.

Ik heb zelf namelijk sinds Mei geen abonnement op de bibliotheek meer, maar toch heb ik nog regelmatig leuke, spannende boeken gelezen zonder ze zelf te hoeven kopen! Bovendien lees ik hierdoor ook wat vaker boeken die ik normaal in de bieb links had laten liggen. Dit vind ik eigenlijk wel leuk, want op deze manier heb ik een aantal heel aparte boeken gelezen. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig in De Schaakmachine. Dit boek zou ik nooit in de bieb hebben gekozen, maar ik vind het echt een bijzonder verhaal!

1. Bookcrossing

Bookcrossing is een leuke manier om aan nieuwe boeken te komen. Wereldwijd laten mensen boeken ergens achter en geven via de site door waar je deze boeken kunt vinden. Ook zijn er op een aantal plaatsen speciale bookcrossing boekenkasten te vinden. Zo hoef je niet persé op een speurtocht voor een nieuw boek!

2. Kringloopwinkel

Als je regelmatig in de kringloopwinkel komt om spulletjes te brengen die zij kunnen verkopen, dan staan ze er soms wel voor open dat je een boek gratis meeneemt, leest en weer teruggeeft of omruilt voor een ander boek.

3. Lenen van vrienden

Boeken lenen van vrienden kan ook een goede manier zijn om leuke boeken te lezen. Niet iedereen houdt ervan om boeken uit te lenen, maar als je het over en weer doet staan mensen er toch wel regelmatig voor open! Natuurlijk is het wel een kwestie van vertrouwen hebben in elkaar. Dus zorg extra goed voor de spullen die je geleend hebt, want anders staat er binnen de kortste keren niemand meer voor open om boeken aan je uit te lenen!

4. Minibieb

Minibieb is een kast(je) waar mensen boeken in achterlaten en waar je gratis boeken uit kunt lenen. Deze minibiebjes vind je inmiddels door heel Nederland. Veel van de mini-bibliotheken staan op de site, maar er zijn er ook een aantal die niet geregistreerd zijn. Hou je ogen dus goed open… Wie weet kom je wel een minibieb tegen! 😀

 

 

Kennen jullie nog meer manieren om gratis aan boeken te komen? 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Bibliotheek goedkoop? Deze alternatieven zijn nóg goedkoper!

  1. Mijn tip zijn de rommelmarkten op bijvoorbeeld koningsdag. Afgelopen koningsdag was mijn `oogst` ruim 30 boeken, met een gemiddelde prijs van circa 2 euro. Verder kan je op Marktplaats altijd een kijkje nemen, alleen kunnen verzendkosten het boek onnodig duur maken. Kijk dan in de buurt, zodat je het boek kan ophalen. Deze tips betreft natuurlijk wel betaalde boeken, terwijl het artikel over gratis boeken gaat. Maar ik wilde jullie deze niet onthouden.

    • het nadeel van de bibliotheek is voor mij ook dat ik er op een gegeven moment weinig boeken meer naar mijn zin kon vinden ,zodat het abonnement toch duur uitviel, nu koop ik meestal boeken op rommelmarkten, ook niet echt gratis maar door met anderen te ruilen blijft het betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge