Zelf koken voor je baby – 4 boekentips + give away

strikkenKoop jij vaak potjes babyvoeding, omdat je niet weet hoe je zélf baby-maaltijden kunt maken? Wij hebben 4 kookboeken met baby-recepten op een rijtje gezet. Hiermee kom je zeker weten aan voldoende inspiratie om zélf te koken voor je baby! En bespaar je veel geld. Bovendien is het ook ontzettend leuk om te zien hoe je kindje smult van jouw zelfbereide maaltijden! Om je op weg te helpen geven we het boekje “lekker koken voor je baby” weg. Wil je kans maken om dit te winnen? Lees dan snel verder!

Zelf koken of potjes?

Iedere ouder komt ooit voor de keuze te staan: ga je zelf koken of geef je jouw kindje vooral potjes? Uiteraard is het geen zwart-wit keuze; je kunt ook combineren! Toch kiezen veel mensen vaker voor potjes dan voor verse maaltijden, met onder andere de volgende redenen:

 • Te weinig kennis: mensen zijn onzeker dat hun eigengemaakte hapjes niet goed genoeg zijn om aan hun jonge kindje te geven. Ze zijn bang dat ze groentes geven waar de darmen van hun kindje nog niet aan toe zijn, dus geven ze liever potjes om er zeker van te zijn dat de maaltijd geschikt is voor hun kindje.
 • Weinig inspiratie: sommige mensen vinden het moeilijk om zelf maaltijden te verzinnen die lekker en gezond zijn voor hun kindje en wachten hier liever mee tot het tijd is dat hun kinderen écht met de pot mee kunnen eten.

Zelf liep ik er ook tegenaan toen het tijd was om ons zoontje hapjes te gaan geven. Daarom heb ik (te) veel kookboeken gekocht en uit de bibliotheek gehaald. Bij deze wil ik jullie meenemen in mijn zoektocht naar een fijn boek over koken voor je kindje.

Deze 4 boeken zijn in de grotere bibliotheken ook vaak te halen!

Opperdepop

Opperdepop was het eerste kookboek over babyvoeding dat ik kocht. Ik vind het persoonlijk een erg prettig boek dat veel van mijn vragen over baby’s en voeding beantwoordde. De recepten zijn gemakkelijk en snel te maken.

Voordelen:

 • Veel makkelijke (basis)recepten met ingrediënten uit de supermarkt
 • Er worden tips gegeven hoe je de maaltijd van je kindje kunt combineren met een maaltijd voor jezelf, zodat je niet dubbel hoeft te koken
 • Uitleg over de verschillende eetfases van kinderen (bijvoorbeeld tips over hoe je het gezellig houdt aan tafel als je kindje niet meer wil eten – erg handig voor ons op het moment 😉 )

Nadelen:

 • Een groot gedeelte van de recepten is niet vegetarisch
 • De recepten zijn tot 4 jaar (uiteraard kun je ze daarna ook nog wel gebruiken, maar toch!)

Opperdepop is verkrijgbaar bij de Albert Heijn en via Marktplaats.

De kleine vegetariër

De kleine vegetariër heb ik gekregen van een vriendin. Dit kookboek bevat alleen maar vegetarische en veganistische recepten voor kinderen. Ook bevat het informatie over vegetarisch eten tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Voordelen:

 • Alleen maar vegetarische recepten. (Er zijn niet veel vegetarische potjes, dus dat dit boek volstaat met vegetarische recepten is een groot voordeel!)
 • De recepten variëren voor leeftijd van 0 tot 15 jaar, dus dit kookboek gaat lang mee!

Nadelen:

 • Er wordt veel gebruik gemaakt van dure ingrediënten, waardoor je met dit kookboek niet goedkoper uit bent dan met potjes
 • Sommige van de ingrediënten zijn ook niet in de supermarkt te vinden en zijn (voor mij, tenminste!) onbekend. Waardoor ik dan minder snel geneigd ben zo’n recept uit te proberen.

De Kleine vegetariër is verkrijgbaar via bol.com of in sommige boekenwinkels. Ook wordt hij regelmatig via Marktplaats aangeboden.

[bol_product_links block_id=”bol_54ff1b75495c4_selected-products” products=”1001004007514561″ name=”vegababy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Lekker koken voor je baby

Dit boekje heeft mijn man gevonden; het lag toevallig bij de kringloop toen wij nét bezig waren met het introduceren van de eerste hapjes. Dus heeft hij het direct meegenomen. Dit boekje bevat recepten van 6 tot 12 maanden en weinig achtergrond-informatie. Het is puur een receptenboekje, maar wél een erg leuk receptenboekje.

Voordelen:

 • Handig formaat
 • Eenvoudige recepten met basis-ingrediënten
 • Recepten die makkelijk aan te passen zijn zodat het hele gezin ervan kan eten

Nadelen:

 • Geen achtergrond-informatie over voeding voor baby’s
 • Alleen recepten voor baby’s, dus je hebt er niet zo lang iets aan

Op bol.com kun je een inkijk-exemplaar bekijken, waardoor je al direct een aantal recepten kunt zien. 🙂 Ook kun je de oudere versie van het boekje vrij gemakkelijk op Marktplaats vinden!

[bol_product_links block_id=”bol_54ff1b979ef7c_selected-products” products=”9200000036484006″ name=”lekker koken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

500 baby- en peutergerechten

Dit boekje heb ik uit de bibliotheek geleend om wat extra inspiratie te krijgen toen ons zoontje wat meer met de pot mee ging eten. Het boekje bevat recepten van 0 tot 4 jaar, maar het zijn geen 500 recepten! Het zijn er ongeveer 90, schat ik. Maar bij elk recept staan een stuk of 5 mogelijkheden om het gerecht aan te passen en daarom zeggen ze dat het 500 recepten zijn.

Voordelen:

 • De mooie foto’s van diverse gerechten maken mij direct enthousiast om ze te gaan maken.
 • Redelijk eenvoudige recepten

Nadelen:

 • Het zijn geen 500 recepten

Ook voor dit kookboek geldt dat je op Bol.com alvast een kijkje kunt nemen in een aantal recepten. Dit boekje wordt momenteel niet veel op Marktplaats aangeboden, maar misschien later wél!

[bol_product_links block_id=”bol_54ff1bde51032_selected-products” products=”1001004011445557″ name=”500″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Give away van Lekker koken voor je baby

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten vinden wij het leuk om iets weg te geven, maar helaas loopt het nog niet zo hard met bedrijven die hieraan mee willen werken 😉 Omdat we toch graag weer eens een give away wilden doen geven we ons eigen exemplaar van Lekker koken voor je baby weg, door middel van Rafflecopter.

a Rafflecopter giveaway

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Zelf koken voor je baby – 4 boekentips + give away

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge