Meatless monday: vega venkelgratin

kokVegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid én voor je portemonnee. Deze week een recept voor een lekkere venkelgratin én voor makkelijke vegetarische jus! 

Benodigdheden:

  • 2 venkelknollen – €2,70
  • 1 potje creme fraiche – €0,37
  • 2 tenen knoflook – €0,10
  • 100 geraspte kaas – €0,60
  • Provencaalse kruiden – €0,20
  • evt. monchou
  • 1 kilo aardappels – €0,70
  • bouillionblokje – €0,09
  • bakboter – €0,05

De totale kosten voor 4 personen zijn €4,61. Dit is dus €1,15 per persoon. Dit gerecht is per persoon ongeveer 580 kcal en bevat 23 gram eiwit, 50 gram koolhydraten en 28 gram vet.

Bereiding:

  • Schil de aardappels en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar
  • Snij de venkel in kleine, dunne stukjes
  • Meng de creme fraiche met de kruiden en meng dit vervolgens door de venkel en doe het in een ovenschaal
  • Snij de knoflook in dunne plakjes (dit gaat makkelijk met een dunschiller) en verdeel de plakjes over het venkelmengsel
  • Strooi kaas over de ovenschotel
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak de ovenschotel in 20 minuten gaar
  • Maak ondertussen een jus van de bakboter en wat groentenbouillion

Je kunt het venkelgratin en de aardappels los van elkaar eten of door elkaar heen prakken. Eet smakelijk!

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge