Meatless monday: gepofte aardappel

kokVegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid én voor je portemonnee. Vandaag hebben we een recept voor gepofte aardappel. Gecombineerd met groentes en een vleesvervanger is dit een lekkere én makkelijke maaltijd!

Gepofte aardappel

Zelf ben ik niet zo´n fan van aardappels, maar voor gepofte aardappels maak ik een uitzondering! Gecombineerd met groentes en bonen kun je hier een heerlijke, gezonde maaltijd van maken!

Benodigdheden:

  • 1 grote of 2 kleine aardappels per persoon
  • Een pot bruine bonen
  • Een blikje maïs
  • Kruidenkaas of creme fraiche
  • Snoeptomaatjes, komkommer en / of sla

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak de buitenkant van de aardappels goed schoon, maar schil ze niet
  • Wikkel de aardappels in aluminiumfolie. (Je kunt ze eventueel eerst voorkoken om de tijd in de oven te verkorten)
  • Pof de aardappels in de oven in ongeveer 40 minuten
  • Als de aardappels bijna klaar zijn warm je de bonen en de maïs op
  • Haal de aardappels uit de oven en haal ze uit het aluminium-folie. Snij ze open en stop in de snee wat kruidenboter en de bruine bonen en maïs.
  • Serveer met de groentes

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Meatless monday: gepofte aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge