Meatless monday: pasta bolognese

kokVegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid én voor je portemonnee. Vandaag hebben we een recept voor pasta bolognese. In korte tijd is dit één van mijn favoriete recepten geworden. 

Pasta bolognese

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik via WeightWatchers heb ontdekt. Al snel gaf ik er steeds meer mijn eigen draai aan om het recept nóg lekkerder te maken. Dit recept is het eindresultaat.

Ingrediënten:

  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook, klein gesneden of geperst
  • 150 gram linzen
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix of zelf gesneden groentes
  • 300 ml groenteboullion van een bouilliontablet
  • Blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden (ik ben een fan van de pizza- en pastakruiden van Verstegen!)
  • Pasta naar keuze
  • Geraspte kaas (optioneel)

Zo maak je het:

  • Kook de pasta
  • Bak de groentes en knoflook in een andere pan
  • Voeg de groentebouillion en de linzen toe en laat dit geheel 10 minuten koken.
  • Voeg dan de gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree toe, kruid met de Italiaanse kruiden
  • Warm het geheel goed door en serveer met de pasta en eventueel geraspte kaas
Print Friendly

One thought on “Meatless monday: pasta bolognese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge