Meatless monday: pittige wortel-pastinaaksoep

kokVegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid én voor je portemonnee. Deze week een recept voor een lekker pittig winters soepje: pittige wortel-pastinaaksoep!

Benodigdheden:

  • 1 pastinaak – €1
  • 1 dikke winterwortel – €0,70
  • Bakboter – €0,10
  • 1 ui – 0,15
  • 1 teentje knoflook – €0,10
  • 1 groente-bouillionblokje – €0,10
  • 5 gram hot curry poeder – €0,20
  • 100 ml slagroom – €0,50
  • Peper en zout naar smaak €0,10
  • Brood – €1,50

De kosten voor dit gerecht zijn €4,35. Dit is €1,19 per persoon. Deze maaltijd bevat 387 kcal per portie. Het bestaat uit 9 gram eiwitten, 53 gram koolhydraten en 15 gram vet.

De bereiding:

  • Snij de ui, wortel, pastinaak en knoflook in kleine stukjes. Hou ze nog wel apart van elkaar!
  • Smelt de bakboter in een grote pan en fruit de ui hierin. Voeg na 5 minuten de overige gesneden groentes en het hot curry poeder toe. Bak dit een paar minuten mee.
  • Maak bouillion met een bouillionblokje en 750 ml kokend water. Voeg dit toe in de pan.
  • Laat het geheel een kwartiertje koken. Voel daarna of de pastinaak en wortel zacht zijn geworden. Zo niet, laat dan nog even doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer, blender of keukenmachine tot een egaal geheel.
  • Roer de slagroom erdoorheen en breng op smaak met zout en peper naar eigen inzicht.
  • Serveer met brood

Eet smakelijk!

Print Friendly

One thought on “Meatless monday: pittige wortel-pastinaaksoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge