Meatless monday: spruitenstamppot

kokVegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid én voor je portemonnee. Vandaag hebben we een recept voor vegetarische spruitenstamppot. Lekkerder dan dit kunnen wij spruitjes niet maken…. en het is nog een gemakkelijk recept ook!

Spruiten-stamppot

Ooit in een ver verleden kreeg ik eens een recept van een collega voor geroerbakte spruitjes. In de loop van een paar jaar heb ik dit recept steeds weer een beetje aangepast, tot dit recept voor een stamppot met spruitjes eruit kwam. Mijn man vond het zó lekker, dat hij zo’n beetje van mij eiste dat ik er een meatless monday recept van maak. Dus vooruit! Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als hij!

Benodigdheden:

Voor 4 personen is nodig:

  • 500 gram spruiten – €0,99
  • 1 kilo aardappels – €0,60 (altijd wel ergens in de aanbieding!!)
  • 2 appels – €0,50
  • Pak appelsap (goedkoop merk!) – €0,75
  • 150 gram geraspte kaas – €0,75
  • Scheutje melk – €0,10
  • Klontje boter – €0,05

De totale prijs van deze maaltijd is €3,74, oftewel: €0,94 per persoon.

Het recept:

  • Maak de spruiten schoon
  • Schil de aardappels
  • Kook de spruiten 10 minuten in appelsap
  • Kook de aardappels 25 minuten in water
  • Snijd tijdens het koken van de spruiten de appel in kleine blokjes
  • Als de spruiten klaar zijn, giet ze dan af. Bak ze op in de wok, met de stukjes appel erbij.
  • Giet ook de aardappels af. Voeg een klontje boter en wat melk toe.
  • Stamp vervolgens de spruitjes en appel door de aardappels en stamp als laatste ook de kaas erdoorheen.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly

5 thoughts on “Meatless monday: spruitenstamppot

    • Wij vinden het juist lekker op deze manier; het pittige van de kaas vult het zoete van de appel en het bittere van de spruitjes juist lekker aan. Maar het staat je uiteraard vrij om het recept zelf aan te passen op een manier die jij uitdagender vindt 🙂

  1. Vandaag Heerlijk gegeten van de De SpruitenStampot met Appel.
    Wel aangepast ik had geen Appelsap in huis dus heb ik Perensap gebruikt. Ik heb de Spruitjes gehalveerd en gewokt en door de puree gemengd , niet gestampt dan blijft er een beetje Bite over.
    De puree had ik gemaakt met kruimige aardappels met 2 Lepels magere Franse Kwark een een behoorlijke eetlepel Frietsaus ipv boter en melk. Op Tafel had ik gemalen komijn gezet die ik over had uit een eerder gerecht en dat hebben we er op ons bord voorzichtig er bij gedaan ook dat was lekker. Sander bedankt voor de uitdaging was leuk om te doen en nog lekker ook !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge