Meatless monday – recept voor sajoerboontjes

kokVegetarisch eten is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid én voor je portemonnee. Wij zijn dol op sajoerboontjes, maar vinden het sinds de zelfmaak-challenge niet meer zo leuk om uit pakjes en zakjes te koken! Daarom zijn wij gaan experimenteren voor een lekker recept voor sajoerboontjes, wat we uiteraard ook graag met jullie willen delen!

Bijgerecht

Sajoerboontjes zijn een pittig bijgerecht dat vaak geserveerd wordt bij een Indonesische rijsttafel. Als wij het klaarmaken, doen we dat in combinatie met een vegetarische nasi, maar je kunt het natuurlijk ook eten in combinatie met andere gerechten zoals bami of noodles.

Benodigdheden:

Voor 4 personen heb je de volgende benodigdheden:

  • 500 gram sperziebonen – €0,89
  • 1 ui – €0,10
  • 2 teentjes knoflook – €0,10
  • 2 eetlepels ketjap manis – €0,06
  • 3 theelepels gemberpoeder – €0,10
  • 1 theelepel sambal – €0,02
  • 2 theelepels gemalen koken – €0,10
  • 200 ml kokosmelk – €0,60
  • 100 ml groentenbouillion – €0,10

De totale kosten voor de sajoerboontjes zijn €2,07. Dit is dus 52 cent per persoon. Dit is helaas niet goedkoper dan wanneer je een kant-en-klaar pakje van de Conimex koopt, maar tegelijkertijd gebruik je wel allemaal basis-ingrediënten die je ook weer bij andere recepten kunt gebruiken, waardoor het op termijn wél goedkoper kan zijn.

Het recept:

  • Maak de boontjes schoon en kook ze 5 minuten, zodat ze niet meer zo knapperig zijn
  • Maak ondertussen met de staafmixer een egaal papje van de ui, knoflook, ketjap, gemberpoeder, sambal en gemalen kokos.
  • Verwarm dit papje in de wok. Voeg vervolgens de boontjes toe en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de kokosmelk en groentenbouillion toe. Laat het geheel 10 minuten smoren onder een deksel en dien op bij de nasi of bami.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly

5 thoughts on “Meatless monday – recept voor sajoerboontjes

  1. Lekker recept! En ter degen goedkoper dan een pakje. Aangezien je ook bij een pakje de boontjes los moet kopen dus dat scheelt al € 0,89!

    Ga het recept snel proberen.

    • Ik ben blij met jouw reactie! Ik dacht al: hoe kán het toch dat het even duur is?! Maargoed, de hersenen van een zwangere vrouw werken niet altijd even soepel, zullen we maar zeggen 😉 Bedankt voor de aanvulling 🙂

  2. Pingback: De seizoensgroentes van Juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge