Zo maak je snel een gevarieerd weekmenu met Trello

paardenbloemDoor middel van een weekmenu kun je veel geld besparen. Maar een weekmenu vraagt wel veel planning en nadenken over wat je gaat eten. Met Trello kun je dit gemakkelijker maken voor jezelf en tover je elke week weer een gevarieerd weekmenu op tafel!

Een weekmenu

Een weekmenu kan je veel geld besparen, omdat je alleen maar de spullen koopt die je ook écht gaat gebruiken. Bovendien voorkom je ermee dat je elke dag in de supermarkt komt, waardoor je toch weer verleid wordt om dingen mee te nemen die je niet nodig hebt. Als derde kun je het weekmenu zo aanpassen dat je optimaal gebruik maakt van aanbiedingen.

Weekmenu kan tijdrovend en saai lijken

Sommige mensen hebben het idee dat het maken van een weekmenu tijdrovend is. Je moet er tenslotte écht voor gaan zitten om 7 gerechten te bedenken die je de komende week gaat maken. Veel mensen vinden het dan makkelijker om elke dag even de supermarkt in te schieten en het daar pas te bedenken wat ze die dag zullen gaan eten.  Terwijl dit eigenlijk veel meer tijd kost!

Andere mensen vinden een weekmenu saai. Ze zijn bang dat ze geen inspiratie hebben en elke week hetzelfde op het menu zullen zetten.

Voor beide problemen is een oplossing: een weekmenu maken via Trello.

Wat is Trello?

Trello is een planningstool waarmee je allerlei lijstjes kunt maken. Je kunt het gebruiken voor to do lijstjes, maar dus ook om een weekmenu in te maken. Punten uit de ene lijst kun je makkelijk verslepen naar een andere lijst.

Hoe maak je een weekmenu in Trello?

Ik werk met 5 kolommen:

 • Mogelijke recepten voor een weekmenu: hierin staan alle basis-recepten die ik regelmatig maak en waarvoor ik geen specifieke groentes nodig heb. Bijvoorbeeld macaroni, waarvoor ik de ene keer prei, paprika en courgette gebruik en een andere keer ui, bleekselderij en aubergine (bijvoorbeeld)
 • Recepten op basis van een specifieke groente: hierin staat een lijst met gerechten die op basis van een specifieke groente zijn. Zo kan ik die recepten uitkiezen op het moment dat die groente in de aanbieding is.
 • Recepten die ik nog wil uitproberen: hierin staan recepten die ik nog nooit heb gemaakt, maar die me wel lekker lijken. Als ik een keer wil experimenteren gebruik ik zo’n recept. Als het bevalt kan ik het daarna in een andere lijst zetten en zo niet, dan haal ik hem er helemaal uit. Een voorbeeld van zo’n recept is de rode bieten salade van Asmay. Als ik hem niet in Trello zet vergeet ik weer dat ik dat nog wilde maken, maar nu heb ik een reminder!
 • Weekmenu: hier zet ik de gerechten in die ik deze week ga maken. Ik schuif dan dus 7 gerechten uit de eerste drie lijsten naar deze lijst.
 • De vijfde lijst zijn gerechten die ik deze maand al heb gemaakt. Door de gerechten die ik heb gemaakt door te schuiven naar deze vijfde lijst zorg ik ervoor dat we gevarieerd eten. Ik schuif de gerechten pas weer door naar hun oorspronkelijke lijst als ik alle basis-recepten een keer heb gegeten. Op die manier voorkom ik dat ik elke week hetzelfde eet.

Screenshot 2014-10-24 at 16.39.32

BIj recept dat ik in een lijst heb staan zit een lijstje met alle ingrediënten die ik nodig heb voor dat recept. Op die manier heb ik dus direct een boodschappenlijstje per recept en hoef ik daar ook niet meer over na te denken; ik hoef maar één keer alle ingrediënten in te typen en heb dan voortaan elke keer dat ik het recept maak het lijstje bij de hand. Ook kan ik aanklikken welke ingrediënten ik al in huis heb, waardoor het boodschappen doen nóg gemakkelijker wordt.

Screenshot 2014-10-24 at 16.39.46

Kortom: een weekmenu maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Zo maak je snel een gevarieerd weekmenu met Trello

  • Ik ben zelf niet zo’n held met screenshots en dergelijke, maar ik zal het straks als mijn man thuis is even aan hem vragen 😉

   • Jaaaa, dank je wel. Ik had een account gemaakt, maar begreep niet goed hoe je het had ingedeeld (aan de hand van de tekst) .. nu wel. Dank je wel!

 1. Ach wat heerlijk. Loop al een tijdje met het idee dit te doen en nu krijg ik zo’n kant-en-klaar pakketje (nou ja, min of meer). Ik moet er even voor gaan zitten, maar je kunt het in stukjes doen en steeds aanvullen, dus dat moet lukken! Hartstikke bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge