Hypotheekvrij vs Eigenwijs je hypotheek aflossen

boek2Vorig jaar zijn er twee boeken uitgekomen over het versneld aflossen van je hypotheek: Hypotheekvrij en Eigenwijs je hypotheek aflossen. Maar welk boek is het meest interessant?! Positief Besparen heeft beide boeken gelezen en voor jullie vergeleken.

Hypotheekvrij en eigenwijs je hypotheek aflossen

Mensen die hun hypotheek versneld willen aflossen worden steeds minder vaak raar aangekeken als ze dat vertellen. Sterker nog: het begint er steeds meer op te lijken dat het een trend wordt om zo snel mogelijk van je hypotheek af te komen! Het onderwerp komt tegenwoordig regelmatig voor in kranten, tijdschriften én op televisie. Ook zijn er veel mensen die een blog bijhouden over hun aflos-perikelen.

Zowel Gehrard Hormann als Marieke Henselmans hebben inmiddels een boek geschreven waarin je tips en ervaringsverhalen kunt lezen over het aflossen van een hypotheek:

[bol_product_links block_id=”bol_54b13a6d309ff_selected-products” products=”9200000002308041,9200000009896627″ name=”hypo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

De vergelijking

Beide boeken gaan over hetzelfde onderwerp, maar hebben toch een heel eigen insteek. Positief Besparen heeft de positieve en negatieve kanten van beide boeken op een rijtje gezet.

Hypotheekvrij

Hypotheekvrij van Gehrard Hormann is vooral in de verhalende vorm geschreven en gaat over Gehrard en hoe hij erachter kwam dat het aflossen van zijn hypotheek hem meer voldoening gaf dan het hebben van een vakantiehuisje. Gehrards verhaal is inspirerend en geeft wat inzicht in de ontwikkelingen op gebied van hypotheken.

+ veel inzicht in de ontwikkelingen op gebied van hypotheken

+ een inspirerend verhaal waardoor je zin krijgt om zelf ook af te lossen

+ na elk hoofdstuk een tip om zelf sneller af te kunnen lossen

– vooral gericht op de aflossingsvrije hypotheek

Eigenwijs je hypotheek aflossen

Eigenwijs je hypotheek aflossen van Marieke Henselmans is een informatief boek. Er staat informatie in over het aflossen van de verschillende hypotheekvormen, hoe je dat aan kunt pakken en hoe je kunt bepalen of je huis onder water staat of niet. Je kunt zelf bekijken hoeveel risico je loopt met jouw hypotheek en kunt op basis daarvan een stappenplan volgen.

+ Veel informatie over de verschillende hypotheekvormen

+ Veel korte ervaringsverhalen van andere mensen die hun hypotheek versneld aflossen of hebben afgelost

+ Invullijstjes, waardoor je de dingen die je leest direct in de praktijk kunt brengen

– Weinig achtergrondinformatie

– De tips die worden gegeven om geld over te houden om versneld af te lossen zijn allemaal al bekend uit eerdere boeken van Marieke Henselmans

Welk boek raden wij aan?

Zoals al eerder gezegd: beide boeken hebben een eigen insteek. Daarom kunnen wij niet echt een keuze maken welk boek beter is. Beide boeken zijn aan te raden als je aan de slag wilt om je hypotheek versneld af te lossen.

Wij raden Hypotheekvrij aan:

  • Als je meer motivatie wilt om extra af te lossen
  • Als je geinteresseerd bent in de achtergrond van hypotheken
  • Als je het leuk vindt om een uitgebreid ervaringsverhaal over het aflossen van een hypotheek te lezen

Wij raden Eigenwijs je hypotheek aflossen aan:

  • Als je wilt gaan aflossen, maar niet weet hoe je moet beginnen
  • Als je nog weinig hebt gelezen over het aflossen van je hypotheek
  • Als je wilt weten of je huis onder water staat

Kortom: deze beide boeken zijn het zeker waard om te lezen als je van plan bent om extra af te gaan lossen…

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hypotheekvrij vs Eigenwijs je hypotheek aflossen

  1. Ik heb ook beide gelezen. Voor nieuwkomers is het een gat in de markt. Zelf vind je inspiratie, maar niets nieuws. Ze zijn doorgegeven aan twee andere volgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge