3 goedkope gezinstradities voor de kerstdagen

Voor je het weet geef je in december veel meer geld uit dan je van tevoren had gepland. Daarom hebben wij 3 goedkope kerst-activiteiten op een rijtje gezet, waarmee je sfeervol van de kerstdagen kunt genieten zonder al teveel geld uit te geven. 

Een ‘lichtjestour’

Rond de feestdagen versieren veel mensen de buitenkant hun huis met heel veel lichtjes. Natuurlijk kun je dit zelf ook doen, maar dan kun je er wel vanuit gaan dat je een gepeperde naheffing krijgt van de energieleverancier. 😉 Een andere goedkopere optie is om rond de feestdagen een keer een ‘lichtjestour’ te doen, waarbij je na zonsondergang met zijn allen in de auto stapt en een rondje langs de mooist verlichte huisjes van jullie omgeving doet. Wij gaan dit zelf dit jaar ook voor het eerst doen, omdat we eindelijk een auto hebben!

Kerstfilms kijken

Rond de kerstdagen plaatst Netflix allerlei leuke kerstfilms voor het hele gezin. Ook op de ‘gewone’ televisie worden veel leuke films afgespeeld. Samen leuke kerstfilms kijken, onder het genot van een kop warme chocolademelk, kan een leuke gezinstraditie zijn. Voorbeelden van leuke kerstfilms voor het hele gezin:

  • Niko en de vliegende brigade – een film over een rendier dat op zoek gaat naar zijn vader, die bij de vliegende rendieren van de kerstman hoort. (Te bekijken via Netflix)
  • Home alone – over een jongen die per ongeluk alleen thuis blijft rond de kerstdagen en zijn huis door middel van boobytraps beschermt tegen boeven die proberen binnen te komen (Komt elk jaar wel een keer voorbij op televisie)
  • Op Youtube kun je ook een hoop leuke kerstfilms vinden, zoals De nacht voor kerstmis

Kerstkoekjes bakken

Een activiteit die bij ons elk jaar rond de feestdagen terugkomt is kerstkoekjes bakken. Ons zoontje vindt het inmiddels ook geweldig om met de koekjesvormpjes zelf koekjes uit het deeg te steken, dus het is nu ook een echte gezinsactiviteit geworden. Recepten voor kerstkoekjes zijn volop te vinden op internet. Wij gebruiken altijd een eenvoudige combinatie uit een kookboekje, maar het recept lijkt erg op deze.

Een ander recept dat ik toevallig tegenkwam en ook zeker wil gaan proberen dit jaar is een pot vol kerstkoekjes van Laura’s bakery.

 

Welke goedkope kersttradities hebben jullie in je gezin?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge