Sinterklaassnoepgoed: zo maak je zelf kruidnoten!

sintIk weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik krijg al behoorlijke trek in kruidnoten en pepernoten! Ondanks dat Sinterklaas nog niet in het land is kan ik de verleiding niet meer weerstaan! Natuurlijk kun je gewoon een zakje in de winkel kopen, maar zelf maken is leuker én goedkoper. Daarom deel ik komende tijd de de recepten die wij gebruiken voor kruidnoten, pepernoten en andere lekkernijen met jullie!

Sinterklaas-snoepgoed

Sinterklaas snoepgoed is niet het hele jaar verkrijgbaar (al begint het er wel steeds meer op te lijken bij sommige winkels!!) en daarom vind ik het altijd extra verleidelijk als het weer in de schappen ligt. Soms haal ik wel eens een zak kruidnoten in de winkel, maar we maken ook graag zélf sinterklaassnoepgoed. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat je hele huis dan zo lekker naar speculaaskruiden ruikt! Bovendien is het ook een leuke activiteit om te doen met kinderen. Vandaag deel ik dus het recept dat wij gebruiken voor kruidnootjes.

Recept voor kruidnoten

Voor kruidnoten heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 20 gram koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels melk

Vervolgens maak je het deeg door de meel, suiker en kruiden in een kom te mengen. De boter snijd je er met een mes doorheen en kneed je er vervolgens met de hand verder doorheen. Als laatste kneed je de melk erdoorheen. Vervolgens maak je een bal van het deeg. Deze bal verpak je in huishoudfolie en laat je een uur met rust. Daarna maak je kleine balletjes van het deeg, legt ze op een bakplaat die met bakpapier bedekt is en drukt de balletjes vervolgens een beetje plat. Je bakt ze in 12 minuten in de oven. De oven moet voorverwarmd zijn op 180 graden.

Chocoladekruidnootjes

Voor wat extra’s kun je een reep chocolade smelten en de afgebakken kruidnootjes hierin dopen en af laten koelen. Je hebt dan zelf chocoladekruidnootjes gemaakt. Een groot voordeel hiervan vind ik persoonlijk dat je dan al je kruidnoten in je favoriete smaak kunt maken. Ik hou zelf bijvoorbeeld het meest van witte chocoladekruidnootjes.

 

Wat is jullie favoriete sinterklaas-snoepgoed? En maak je dat zelf, of haal je het liever in de winkel?

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Sinterklaassnoepgoed: zo maak je zelf kruidnoten!

    • Dat is toch ook lekker? 🙂 Het gaat om het idee, en lekker samen bezig zijn, vind ik tenminste 😀 Waren ze lekker toen??

  1. Pingback: 15 ideeën voor goedkope schoencadeaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge