Positief Besparen zoekt een vleesetende avonturier

coracaoVandaag even geen informatief artikel, maar een oproepje. Positief Besparen is op zoek naar een vleesetende avonturier die het aandurft om een maand lang vegetarisch te eten. Dit is bij wijze van een experiment, om te kijken hoeveel geld je hiermee kunt besparen! Wie durft het aan?

Challenges

De afgelopen maanden hebben we een aantal experimenten gedaan op gebied van boodschappen. Deze experimenten noemen wij ‘challenges’. De afgelopen maanden hebben we de volgende zaken voor jullie uitgeprobeerd:

  • Hoeveel geld kun je besparen als je zoveel mogelijk producten van de basismerken van supermarkten koopt? (juli)
  • Hoeveel geld kun je besparen als je zo min mogelijk kant en klaar producten koopt, maar alles zélf maakt? (zijn we nu mee bezig)
  • Is je euro op de markt inderdaad een daalder waard? (Tipje van de sluier voor september!)

Vega-challenge voor oktober

In oktober willen we graag gaan uitzoeken of het goedkoper is om vegetarisch te eten, en zo ja: hoeveel geld je daar dan mee kunt besparen. Er is alleen één klein probleempje: doordat wij allang vegetarisch eten hebben we geen begin-situatie waarmee we kunnen vergelijken! Daarom zijn we op zoek naar een vleesetende avonturier die het aandurft om een maand lang geen vlees te eten en zijn bevindingen met ons te delen.

Positief Besparen biedt…

We zouden je graag eeuwige roem of een enorme zak geld aan willen bieden voor het meewerken aan onze challenge, maar helaas zal dit niet gaan! Wel hebben wij in de aanbieding: een hoop dankbaarheid en, indien nodig, dagelijks mailcontact voor tips op gebied van recepten en mogelijkheden. Ook ben je welkom om deze maand te beginnen met een lekkere, vegetarische maaltijd bij ons thuis, zodat we elkaar kunnen leren kennen en jou misschien alvast op weg kunnen helpen als je vragen hebt.

Zie jij dit wel zitten? Of heb je misschien nog vragen? Neem dan snel contact met ons op of laat je reactie achter onder het artikel!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Positief Besparen zoekt een vleesetende avonturier

  1. Aan mij heb je niks, ik ben vegetarier, maar of dat nou goedkoper is betwijfel ik zeer. vind het over het algemeen duurder nl, maar ben benieuwd.

    • Wij ook! In elk geval zijn wij zelf minder geld kwijt dan bijvoorbeeld mijn ouders, die ook met zijn tweetjes zijn. Het enige grote verschil dat ik kan noemen is dat wij vegetarisch eten en zij niet. Maar wie weet ligt het toch ergens anders aan… We gaan het in oktober laten uitzoeken (hopen we!)

  2. Uit ervaring weet ik dat vegetarisch eten niet voordeliger is. Wij eten regelmatig een weekje vegetarisch en dan koop je toch meer groente en andere voedingsmiddelen in. Wij eten nu voort 2 a 3 keer per week vegetarisch en dat bevalt ons goed.
    Een maand geen vlees zover krijg ik mijn partner helaas niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge