Dipje? 5 tips om je snel beter te voelen!

Winter Trees at SunsetHeb je even last van een dipje? Zie je het even niet meer zitten door je financiele situatie? Positief Besparen heeft 5 tips voor je om uit je dip te komen.

Een dipje

Iedereen heeft wel eens last van een dipje. Je haar zit niet goed, er is een bedrag afgeschreven dat je niet had verwacht, je krijgt ruzie met je collega en dan stapt je lieve dochtertje ook nog eens in een hondendrol! ‘Was ik maar in bed gebleven’, verzucht je… Ik denk dat iedereen dit soort rotdagen wel herkent. Gelukkig is een dipje vaak van korte duur. De volgende dag kun je meestal alweer lachen om de stomme dingen die je zijn overkomen.

Maar wat nou als je er een paar dagen later nog niet om kan lachen? Dan is het erg belangrijk om jezelf weer wat positiever te krijgen! Tenslotte zal een dip alleen maar zorgen voor meer negatieve dingen, zoals:

  • Mensen in een dip zijn geneigd om meer te snoepen, waardoor ze aankomen (bovendien is al dat snoep hartstikke duur)
  • Mensen in een dip trekken meer negatieve dingen aan
  • Mensen in een dip zijn vatbaarder om spullen te kopen die ze niet nodig hebben

5 tips om je weer beter te voelen:

  1. Kom in beweging! Blijf niet op de bank hangen, maar sta op en ga een wandeling of een fietstocht maken. Door te bewegen maakt je lichaam stoffen aan die je een gelukkiger gevoel geven. Hou je niet van sporten? Dan kun je ook op andere manieren in beweging komen: ga op bezoek bij een vriendin of maak een start met het uitruimen van een kast.
  2. Praat met iemand over de problemen en gevoelens die je ervaart. Als je dit moeilijk vindt kun je ook een brief schrijven aan jezelf en deze dan beantwoorden alsof je de brief van een goede vriendin aan het lezen bent. Op deze manier krijg je andere inzichten over de problemen die je hebt.
  3. Laat perfectionisme los. Vaak ontstaat een dip doordat je perfectie van jezelf en je omgeving verwacht. Maar de wereld zal nooit perfect worden. Probeer dit te accepteren en laat de gedachte dat alles perfect moet verlopen los.
  4. Doe afentoe eens lekker kinderachtig. Steek maar eens gewoon je tong uit naar je baas (als ie niet kijkt natuurlijk!). Door afentoe eens lekker tegendraads te doen kun je weer meer de humor inzien van dingen.
  5. Even lekker uithuilen kan ook prima werken. Pak een doos tissues, een zielige film en een grote kop thee en neem eens lekker een avondje voor jezelf om alles eruit te gooien. Je zult je daarna opgelucht voelen en weer klaar zijn voor een nieuwe start.

Dipje of depressie?

Uiteraard gelden bovenstaande tips alleen voor een milde dip. Als je merkt dat deze bui niet overgaat door wat kleine veranderingen aan te brengen, zou het kunnen dat je een depressie hebt. In dat geval kun je beter contact opnemen met de huisarts, zodat hij je verder kan helpen!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Dipje? 5 tips om je snel beter te voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge